Annonce
Rundt om Viborg

Ejer af ledvogterhus: Latterligt at gøre en stor sag ud af det

Ejeren af det gamle ledvogterhus i Karup, som indtil for et par år siden husede det lokalhistoriske arkiv, vil nu have tilladelse til at bruge huset som bolig, men det vækker modstand i lokalområdet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Ole Mikkelsen, ejer af ledvogterhuset i Karup, mener, at en bolig er eneste realistiske formål med huset - og afviser, at købet har været en god forretning
Annonce

Karup: - Jeg er jo nærmest blevet verdensberømt i Viborg og omegn. Men det er fuldstændig latterligt at gøre det til så stor en ting.

Sådan siger Ole Mikkelsen, Gjerlev ved Randers, om sin ansøgning hos Viborg Kommune om at måtte bruge det gamle ledvogterhus i Østergade 23 i Karup til beboelse.

Siden det kom frem i forbindelse med, at Viborg Kommune har udarbejdet et kommuneplantillæg med det formål, har sagen vakt røre i Karup.

Omkring 30 borgere har hver for sig protesteret mod planen, som teknisk udvalg under Viborg Byråd onsdag den 6. januar har på dagsordenen.

Annonce

- Eneste løsning

Protesterne går på, at huset for cirka to år siden blev solgt med en betingelse om, at det kun må bruges til kulturelle formål - og at man som køber ikke kunne regne med at få lov at anvende det til beboelse. At salgsprisen af den grund blev så lav som 50.000 kroner kan muligvis relateres hertil.


Det er den eneste løsning, hvis huset ikke skal stå tomt

Ole Mikkelsen, ejer af ledvogterhuset i Karup


Men Ole Mikkelsen forstår ikke polemikken. Han gentager en tidligere forklaring om, at han købte ledvogterhuset i Karup for, at en bekendt kunne indrette et legetøjsmuseum i det. Da den plan på grund af den bekendtes sygdom måtte opgives, prøvede han på anden vis at få udlejet huset til kulturelle og/eller almene formål. Blandt andet blev Karup Skole, der er nabo til huset, spurgt. Alle sagde nej tak, oplyser han.

- Jeg har prøvet alt muligt, men den eneste løsning, hvis huset ikke skal stå tomt, er, at det bliver lejet ud til beboelse, siger Ole Mikkelsen.

Annonce

Parat til at sælge

Han afviser, at ledvogterhuset skulle være en god forretning for ham, selv om huset med grund er vurderet til 220.000 kroner.

- Jeg har brugt omkring 150.000 kroner - til nyt køkken og toilet, nye gulve, reparation af  vægge med mere - samt min egen arbejdskraft. Og hvis nogen vil give 225.000 kroner, er jeg parat til at sælge, siger Ole Mikkelsen.

I efteråret 2020 holdt der i en periode en bil med udenlandske nummerplader parkeret ved ledvogterhuset i Karup, hvor der også var en tv-parabol at se. Men ejeren afviste, at huset var beboet. Arkivfoto: Jens Peder Østergaard

Hvorvidt han - eller en eventuel ny ejer - får lov at anvende ledvogterhuset til bolig er i skrivende stund uafklaret. Formelt afgøres det af det samlede byråd, men en stillingtagen i teknisk udvalg kan være et kraftigt fingerpeg. Formand Johannes Vesterby (V) vil ikke give sin mening til kende forud for onsdags-mødet, og det samme gælder Nikolai Norup (K). Han kan blive tungen på vægtskålen, idet den socialdemokratiske gruppe i byrådet, som i teknisk udvalg er repræsenteret af Martin Sanderhoff og Birthe Harritz, har meddelt, at den er imod kommuneplanændringen.

 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce