Annonce
Navne

Ejnar på 100 år holder af at danse på plejehjemmet

Ejnar Kristian Nedergaard. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Ejnar Kristian Nedergaard har været landmand i hele sit voksne liv. Som ung var han en ivrig gymnast. Han var med til folkedans, til han var 98, og i dag nyder han en svingom på plejehjemmet. På lørdag fylder han 100 år.

100 år: Ejnar Kristian Nedergaard er en absolut adræt og kvik herre, der går rundt uden stok, og som har svært ved at skjule, at han er fyldt med god ironi og lidt sort humor, som han gerne afleverer med et skælmsk og underfundigt smil i ansigtet.

I godt et års tid har han boet på Plejehjemmet Skovvænget, Skovvejen 47, Bjerringbro. På lørdag den 29. juni fylder han 100 år.

Ejnar Kristian Nedergaard blev født i Roum, hvor han gik i skole og arbejdede på sin brors gård. Som ung arbejdede han på flere gårde på landet og kom til Mammen, hvor han igennem to år passede en stor kvægbesætning. Det var hårdt at slæbe foder rundt i smalle gange og ikke særlig sundt for helbredet.

Annonce

Gift med Trine

Dagen efter arbejdet i Mammen cyklede Ejnar Kristian Nedergaard til Viborg.

Han blev efterfølgende gift med Trine, som var hans gode hustru i 60 år. De nåede at holde diamantbryllup, inden Trine døde for 10 år siden.

Trine var sine sidste år til aflastning på plejehjemmet, hvor Ejnar som 90-årig kom hver eneste dag for at lave en fælles kop kaffe til dem begge.

Efter giftermålet havde de forskellige landbrug i Vandet, Bredholt og Almind. I 1956 købte de en gård i Brandstrup, som de havde sammen i 42 år, indtil gården blev solgt i 1998. Her startede de med et alsidigt landbrug, som de sidste mange år endte med at blive en produktion af grise.

Ejnar var i bestyrelsen for Husmandsforeningen og, når tiden var til det, spillede de om aftenen kort med nogle af naboerne.

Positivt livssyn

Som nævnt mistede Ejnar sin hustru Trine for en halv snes år siden.

Der er tre børn, som bor i Løvel, Knudstrup og Aunsbjerg, og der er seks børnebørn samt fem oldebørn i familien. H

an har været ude at rejse på en del ferier til Tenerife, Rhodos, Tunesien og Cypern.

– Jeg har været gymnast lige fra de unge år, og til jeg var fyldt de 50 år. Gymnastikholdene fra Viborg deltog i rigtig mange stævner og ture. Jeg husker især et år, hvor vi var 122 karle og lige så mange piger, som i fire dage var på Østfyn til nogle opvisninger. Den slags oplevelser glemmer man aldrig, fortæller fødselaren med en overbevisende lune i stemmen, og han fortsætter med at nævne, at han i pensionisttiden har været på mange cykelture i den dejlige natur ved Bjerringbro, da han i mange år boede på Busbjergvej.

Herfra har han også spillet kroket sammen med andre aktive pensionister.

Ejnar Kristian Nedergaard har altid sammen med sin hustru Trine været besjælet af et positivt livssyn med den livsholdning, at selv om der også har været svære tider, så går det jo nok også til næste år. Og det gjorde det heldigvis.

De har gennem rigtig mange år været ivrige folkedansere, som har givet store oplevelser og mange venner og bekendte. I dag går han ture i naturen uden stok en gang om ugen sammen med sin datter.

Han møder som nævnt altid op, når der er indbudt til en svingom på plejehjemmet.

100-årsdagen fejres privat sammen med familien og inviterede beboere på Plejehjemmet Skovvænget i Bjerringbro.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce