Annonce
Rejser

Ekspeditionsferie: Nyt dansk skib sparer 80 procent brændstof

Ocean Victory er 105 meter langt, og blandt faciliteterne er spa, pool, fitnesscenter, bibliotek og aktivitetsplatform med landgangsfartøjer og kajakker. Foto: Albatros Travel

Danskejede Albatros Travel, der blandt andet er kendt for ture med ekspeditionsskibe, tager sidst på året et opsigtsvækkende, nyt skib i brug. Mest bemærkelsesværdigt er, at Ocean Victory med plads til 180 passagerer forventes at bruge 80 procent mindre brændstof end nuværende ekspeditionsskibe på samme størrelse.

Bureauets formand og ejer, Søren Rasmussen, mener, at det tilmed er inden for rækkevidde at kunne udskifte de sidste 20 procent med bæredygtigt brændstof.

Ocean Victory bygges på det norske skibsværft Ullstein, som har udviklet en særlig stævn til skibe, der forventes at sejle i hårdt vejr. Skibet kommer ifølge en pressemeddelelse fra Albatros Travel til at ligge stabilt selv i hård sø, og kommende passagerer kan glæde sig over, at skibet får den højeste is-klassificering.

Første ekspedition med det nye skib går fra Ushuaia i Argentina til Antarktis. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg

Har ikke modtaget en eneste krone i kompensation: Restaurant har holdt personalet på arbejde under nedlukning

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topkarakter til dødboldskonge, anfører, forsvarskrumtap og dobbelt målscorer - flotte karakterer til resten

Annonce