Annonce
Alarm 112

Eksplosionsagtig gårdbrand: Gnister fik fat i en dunk med brændbar væske

Brandvæsnet var hurtigt fremme ved den brændende værkstedsbygning på Hørupvej mellem Møldrup og Bjerregrav. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe

Møldrup: Det var ganske heldigt, at beboerne på en landejendom mellem Møldrup og Bjerregrav var hjemme torsdag formiddag.

Her opdagede en kvinde nemlig omkring klokken 10.25, at der kom lige lovligt meget røg op af skorstenen i værkstedsbygningen, som ligger ved siden af stuehuset på Hørupvej. Kvinden opdagede hurtigt, at det ikke bare var skorstenen, der kom røg ud af - men det meste af bygningen.

Derfor ringede hun straks 112, og efter ganske kort tid fra brandvæsnet på pletten.

Efter et kvarters tid fik mandskabet flammerne under kontrol, og dernæst gik der en time med at få dæmpet gemytterne og med at efterslukke og pille en del af loftet ned.

Det viste sig, at det var en kortslutning i en luftkompressor, der var skyld i branden. Tæt ved kompressoren stod nogle dunke med brændbar væske, og én af dem havde gnisterne på en eller anden måde fået fat i, og dermed resulterede det i en eksplosionsagtig brandudvikling, som hurtigt fik fat i det meste af værkstedet - også helt op i tagkonstruktionen.

Det oplyser indsatsleder Jesper Hesselberg fra Midtjysk Brand og Redning.

Ingen mennesker eller dyr var i fare under branden. Til gengæld medførte den omfattende skade på værkstedsbygningen, som ifølge indsatslederen var helt sort af sod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce