Annonce
Viborg

Penge til flere hænder i børnehaver og vuggestuer: 4,5 millioner kroner er dukket op i budgettet 

Børnene i Viborg Kommunes daginstitutioner får måske lidt mere at smile over, når der i den kommende tid tilføres flere voksne til børnehaver og vuggestuer. Arkivfoto: Jens Thaysen
Med de ekstra midler tilføres dagtilbudsområdet i alt 20 millioner kroner ekstra i 2020.
Annonce

Viborg: Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg har i slutningen af 2019 afsat 7,2 millioner kroner til kommunens daginstitutioner. Det er penge, som blev udmøntet i forbindelse med budgettet for 2020. Dertil kommer 8,4 millioner kroner via finansloven for 2020.

Nu viser budgetopfølgningen, at politikerne forventer, at der ydermere vil være et uforbrugt beløb i størrelsesordenen 4,5 millioner kroner. Det er penge, som nu sendes ud i daginstitutionerne, skriver formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S), i en mail til folkebladet.

- Det er glædeligt med det markante løft i normeringen, vi allerede har oplevet her i foråret, hvor der er ansat ekstra personale i daginstitutionerne, som svarer til omkring 30-32 fuldtidsstillinger. Nu får vi udmøntet ekstra statsmidler, hvortil kommer, at vi også sender yderligere kommunale midler ud til daginstitutionerne i størrelsesordenen 4,5 millioner kroner i 2020, som også vil bidrage til ekstra hænder i vore dagstitutioner i Viborg Kommune. Alt i alt en saltvandsindsprøjtning på omkring 20 millioner kroner i 2020, skriver Per Møller Jensen i mailen.

- Budgetforhandlingerne vedrørende 2021 og finansloven for 2021 vil vise, om vi er i stand til at fastholde de 4,5 millioner kroner permanent i fremtiden, hvilket jeg håber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce