Annonce
Viborg

Ekstra regning for køb af jord

En halv snes ekstra byggegrunde kan der udstykkes i Arnbjerg, fordi kommunen har købt et større areal af en grundejer, end man regnede med i første omgang. Arkivfoto: Morten Dueholm
Jorden til ejendom på Søndersøvej, som kommunen har købt for at udstykke nye byggegrunde, har vist sig at være 10.000 kvadratmeter større end først antaget. Derfor får kommunen en ekstra regning på godt 1,3 millioner kroner.

Viborg: Lige før jul i 2017 købte Viborg Kommune cirka 75 hektar jord fra to ejendomme på Søndersøvej for godt 56 millioner kroner for at udstykke parcelhusgrunde i det nye boligområde Arnbjerg.

Det nøjagtige areal skønnede man sig til ved købet, men en endelig opmåling af matriklerne har nu vist, at grunden på den ene ejendom - Søndersøvej 74 - er omkring 10.000 kvadratmeter større, end det areal, som man indgik handlen på i sin tid. Det svarer til omkring 12 parcelhusgrunde.

Derfor skal byrådet på det næste møde beslutte, om man vil efterbetale sælgeren 1.250.000 kroner for de ekstra kvadratmeter, hvilket svarer til den pris på 125 kroner pr. kvadratmeter, som man købte resten af ejendommen for i december 2017.

En nærmere gennemgang af købsaftalen har også afsløret en fejl i fordelingen af udgifter. Af den sagsfremstilling, som politikerne købte jorden efter i 2017, fremgår det, at kommunen og sælger skal dele udgifterne til at få grunden udstykket. Men det er en fejl, for det er en udgift, som kommunen alene må påtage sig.

Det, der skulle have stået i sagsfremstillingen, er, at udgifterne til tinglysning af handlen deles mellem køber og sælger. De ekstra udgifter til udstykning løber for kommunen op i 93.000 kroner, så alt i alt skal byrådet tage stilling til en efterregning på 1.343.000 kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce