Annonce
Kultur

Elever arbejder i den gode sags tjeneste

Elever fra Viborg Ungdomsskole arbejder denne lørdag til fordel for Danmarks Indsamlingen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hjælp Viborg Ungdomsskoles elever med at hjælpe andre, når de lørdag den 17. januar samler ind til Danmarks Indsamlingen.
Annonce

Viborg: For tredje år i træk er Viborg Ungdomsskoles elever med til at samle ind til Danmarks Indsamlingen.

De første to år blev mellem 40.000 og 50.000 kroner samlet ind, og ambitionen er at ligge på samme niveau i år. Men det er ikke pengene, der driver værket, fortæller lærer og tovholder Anders Mølbak.

- Det at gøre noget for andre, og noget eleverne ikke selv får noget ud af - det er dét, der motiverer eleverne, siger han.

Det var netop Anders Mølbak, der startede projektet op i sin tid. Men hvor dagen de første to år "kun" indebar, at eleverne arbejdede for private og erhvervsdrivende for en løn bestemt af arbejdsgiverne, er dagen i år udvidet.

På ungdomsskolen kalder man den Nytårsforsætternes dag, og 250 elever er involverede. Ud over arbejdet ude i virkeligheden hjælper de også til på skolen, hvor der er loppemarked, guidede mountainbike- og løbeture, højskolesang og fortælling ved idrætshøjskolens forstander Erling Joensen og salg af kaffe, kage og chili con carne.

- Eleverne hjælper til arrangementerne, men vi har fået folk fra byens løbe- og mountainbikeklubber til at hjælpe med turene. Er man på skolen kvart i ti med løbesko eller cykel, vil man blive fordelt ud på tempi og distancer, siger Anders Mølbak.

Alle tingene, der bliver solgt på loppemarkedet, er samlet ind rundt om i byen. Og det, der ikke bliver solgt, håber man på at kunne afsætte i en af byens genbrugsbutikker.

Ingen tilmelding til dagens aktiviteter er nødvendig. Se flere detaljer og fuldt program på skolens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce