Annonce
Rundt om Viborg

Elever på efterskole skød kammerat med hardball-pistol

En hardball-pistol til plastikkugler ligner til forveksling politiets standardvåben
Først blev tre elever bortvist fra Skala Efterskole, nu har de fået betingede domme med samfundstjeneste for grov vold.

skals/viborg: Hvad der måske var ungdommelig og ubetænksom kådhed fik alvorlige konsekvenser, efter at tre drenge på 16-17 år i februar i år affyrede flere skud med en hardball-pistol mod en kammerat på Skals Efterskole. De tre elever blev bortvist, og nu har de fået en dom for grov vold ved Retten i Viborg.

Straffen kom til at lyde på 60 dages fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. De unge mænd skal udføre ulønnet arbejde i 80 timer inden for prøveperioden på et år. Desuden skal de efterkomme en eventuel afgørelse fra Ungdomskriminalitetsnævnet, et nævn som har til opgave at bekæmpe ungdomskriminalitet.

De tre unge mænd er fra henholdsvis Silkeborg, Brande og Hald Ege, og retten fandt, at de i fællesskab havde aftalt, at den jævnaldrende kammerat skulle skydes med hardball-pistolen. Det gjorde de så om natten den 25. februar, hvor der inden for kort afstand, helt ned til halvanden meter, blev affyret flere skud mod den sagesløse kammerat.

Efterfølgende lægebesøg afslørede tydeligt skader efter de hårde plastikkugler, især to sår ved skulder og skulderblad.

En dommer anskuede hændelsen med langt blidere briller og ville dømme efter den mildere § 244, og uden at indblande Ungdomskriminalitetsnævnet.

En forklaring fra pistolens ejer, drengen fra Silkeborg, tippede formentlig flertallet på to medlemmer af domsmandsretten. Han forklarede, at et skud fra en hardball-pistol, kunne gå igennem en metaldåse. Skud med den effekt affyret fra kort afstand anså flertallet som grov vold, også at dømme ud fra skaderne på voldsofret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF jagter ny målmand: - Vi er sårbare på positionen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];