Annonce
Bjerringbro

Elever på Egeskovskolen udforsker vandets hemmeligheder

Der bliver travlhed hos Naturvidenskabernes Hus i uge 39, når elever fra Egeskovskolen rykker ind i forbindelse med årets naturvidenskabsfestival. Pressefoto
Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39 sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på Jorden – vand.

Bjerringbro: Eleverne på Egeskovskolen skal bruge uge 39 på at være kreative med vand. De får blandt andet til opgave, i samarbejde med Grundfos, at opfinde deres egen spildevandsrensning ved hjælp af robotteknologi og programmering. De får i den forbindelse mulighed for at sætte sig godt og grundigt ind i spildevandsrensningens processer. Derudover kan eleverne se frem til at skulle besøge både det lokale vandværk, hvor de bliver klogere på vandets vej ud til forbrugeren. På rensningsanlæg, hvor eleverne får mulighed for at lære om vandets vej ud i naturen igen. På Grundfos, hvor de skal arbejde med forskellige pumpeteknikker. Slutteligt besøger de Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, hvor de skal fremvise deres opfindelser og få feedback på dem.

Lærerne bag projektet fremhæver, at fokus især ligger på vores drikkevand. Eleverne bliver introduceret til at arbejde med at gøre spildevand til en ressource, så der passes bedre på det dyrebare grundvand. Derudover er der også fokus på uddannelse og jobmuligheder hos de forskellige steder, eleverne besøger i løbet af ugen.

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Temaet for Naturvidenskabsfestival 2019 er ”Vandets hemmeligheder”.

Udforske, forstå, forandre

5. klassernes lærere har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af LEGO, som der skal bygges robotter af. Projektet har fået i alt 15.000 kroner til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen med godt 1 million kroner.

Naturvidenskabsfestival foregår fra d. 23. - 27. september og arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter. Tanken med festivalen er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Pernille Vils Rasmussen:

- Festivalen giver eleverne tid til og mulighed for at fordybe sig. De kommer ud af lokalerne for at udforske verden omkring dem, gå nye veje og bruge naturvidenskab til at udvikle løsninger på ægte problemer, der findes i virkeligheden – vi ved, at det motiverer dem. Set i det store perspektiv vil vi gerne bidrage til at gøre børn og unge til kreative og kritiske samfundsborgere.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce