Annonce
Sport

Eliten kommer til Viborg - hundredvis af motionister følger trop

Viborg MTB og Danmarks Cykle Union har lagt en flot - men hård - rute i Nordisk Park, Viborg. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Til september vil danmarksmesterskaberne i MTB Maraton blive afviklet i et hårdt viborgensisk terræn. En samlet dansk mountainbike-elite vil valfarte til ruten, som ligeledes vil blive åbnet op for motionister under eventet.
Annonce

Viborg: Til september skal Nordisk Park i Viborg danne rammen om danmarksmesterskaberne i MTB Maraton.

Viborg MTB har i samarbejde med Danmarks Cykle Union lagt en hård rute i det flotte terræn i det østlige Viborg. En kuperet omgang af 25 kilometer, som skal køres tre gange.

Og sådan en cykeltur på 75 kilometer lyder måske ganske tilforladeligt for en eliterytter, men det er en exceptionelt svær rute, som arrangørerne har fundet frem.

- Der er 600-700 højdemeter på én omgang. Det bliver næsten ligesom at køre i bjergene, fortæller formand i Viborg MTB, Jens Andersen, som glæder sig over, at Danmarks Cykle Union kigger mod Viborg.

- Vi har et fedt og unikt terræn i Klostermarken og Ødalen, som er værd at komme efter. Og så kender Danmarks Cykle Union os jo. Vi har arrangeret mange, mange løb tidligere. Så det er superfedt, at vi har fået et danmarksmesterskab til Viborg. Det er jo toppen af de danske løb, siger Jens Andersen.

Og det er ikke kun elitens danmarksmesterskab, som skal køres. Motionister kan ligeledes tilmelde sig, og de kan vælge mellem at køre 25, 50 eller 75 kilometer - og selvom der er mere end et halvt år til, at løbet skydes i gang, vises der allerede stor interesse.

Det forventes, at op mod 300 licensryttere kommer til at deltage i de officielle DM-løb, mens cirka 400 motionister vil tilslutte sig motionsløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce