Annonce
Navne

Elsker farlig leg i skoven

Kombinationen af smukke naturoplevelser og det ekstreme og lidt ?farlige? er ideel for Simon Qvortrup. Privatfoto

Simon Qvortrups passion for alt der har med cykling at gøre, har placeret ham i det perfekte krydsfelt mellem job og fritid. Den 1. oktober startede han nemlig i jobbet som idrætskonsulent i DGI Vestjylland for landevejscykling, mountainbike, svømning og triatlon.

Jobnyt: Til Simon Qvortrups held har DGI Vestjylland øget satsningen på større vestjyske idrætsevents, hvilket har betydet, at hans forgænger nu sidder med blandt andet planlægningen af det kommende motorvejsløb i 2018.

En satsning der frigav en plads på kontoret hos DGI - og med en baggrund som passioneret mountainbiker på eliteplan, bestyrelsesmedlem, instruktør, foreningsmedlem og med en kandidat i idræt på CV'et var den 27-årige Simon Qvortrup den perfekte mand til jobbet.

Simon har derfor siden den 1. oktober kunnet kalde sig idrætskonsulent for landevejscykling, mountainbike (MTB), triatlon og svømning i DGI Vestjylland og har dermed gjort sin store hobby til sin levevej.

Annonce

Jeg har altid elsket at involvere mig i de lokale klubber og cykelmiljøer og få det bedste ud af dem ved at bidrage med min viden og erfaring.

Simon Qvortrup, idrætskonsulent
DGI Vestjyllands nye idrætskonsulent Simon Qvortrup har spændt cykelhjelmen og er klar til at cykle forrest med udvikling til fordel for de vestjyske cykel-, triatlon- og svømmeforeninger. Foto: Privat

Selv med i eliten

Simon Qvortrup dyrker alle former for MTB, hvilket han har gjort i de sidste 15 år - også på eliteplan.

Simon Qvortrup finder kombinationen af smukke naturoplevelser og det ekstreme og lidt "farlige" perfekt, fordi det for ham både er lettere og mere inspirerende at presse sig selv hårdt fysisk, når han er i naturens flotte omgivelser. Simon er født i Holstebro, men flyttede i en tidlig alder til Silkeborg, hvor han og kæresten også bor i dag i et hus, som de for nyligt er blevet ejere af.

Så når Simon ikke bruger sin tid på sin mountainbike, lægges der mange timer i hus- og havearbejde. Derudover er Simon en passioneret skiløber, der også elsker at komme på vandet med sit windsurf-udstyr, og han sætter stor pris på en rigtig god kop kaffe. Kaffe som fabrikeres på hans egen espressomaskine i det nye hjem i Virklund ved Silkeborg.

MTB har givet Simon mange fantastiske oplevelser, blandt andet da han vandt sin første DM-titel tilbage i 2007. Ligeledes har det også været en stor oplevelse, da han som landsholdsdeltager ved flere worldcups blandt andet har konkurreret med kendte ryttere som Peter Sagan, Nino Schurter og Julien Absalon.

Udover MTB cykler Simon desuden også landevej, cykelcross og er den glade ejer og rytter af en ethjulet cykel. Det meste af Simons fritid og alle hans ferier har derfor naturligt nok altid drejet sig om at cykle - blandt andet i de store bjerge, hvilket han elsker mere end noget andet.

Elite og bredde

I juni blev Simon Qvortrup færdig med sin kandidat i idræt. Her fordybede han sig i det humanvidenskabelige, hvor trivsel af unge talenter i folkeskolen var omdrejningspunktet for hans speciale.

Sideløbende med at fordybe sig i lærebøgerne under idræts-studierne var han personlig træner for nogle af landets dygtigste mountainbikere , men han har også selv været menigt medlem af en idrætsforening.

Engagement

Netop viden om både eliten og bredden er en vigtig kombination, der dagligt skal forenes i Simons nye job ved DGI Vestjylland. Her vil han nemlig gøre sit til at hjælpe med udviklingen af både de lokale foreninger og de enkelte udøvere ved at lave relevante kurser, arrangementer og netværk inden for MTB, landevejscykling, svømning og triatlon.

- Jeg har altid elsket at involvere mig i de lokale klubber og cykelmiljøer og få det bedste ud af dem ved at bidrage med min viden og erfaring. Det har også drevet mig til at være indblandet i både bestyrelsesarbejde, eventarbejde og trænerarbejde.

- Denne bagage har mange gange været med til, at præsentere mig for mange af de udfordringer, som foreningerne har, og jeg har selv mødt dem - både som udøver, træner og bestyrelsesmedlem. Stillingen her var derfor mit drømmejob, men jeg havde bestemt ikke turdet håbe på at få det som mit første fuldtidsjob, fortæller en glad Simon Qvortrup om sit nye job hos DGI Vestjylland.

Han er dermed klar til at gå ind i kampen for udviklingen af cykel-, triatlon- og svømmeaktiviteter i Vestjylland og sammen med foreningerne få gjort sportsgrenene endnu mere attraktive for vestjyderne. Han glæder sig til at komme ordentligt i gang med arbejdet og håber, at foreningerne vil tage godt imod ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce