Annonce
Kultur

Elværksforening sikrer at Åpromenaden nu sættes i gang

Der blev serveret gode nyheder på sydsiden af åen fredag formiddag. Tonni Birk, formand hos Bjerringbro Elværksforening kunne fortælle om en stor donation til Åpromenaden. Foto: Christine Krüger Hansen
3,6 millioner kroner. Så mange penge skyder Bjerringbro Elværksforening i et af helhedsplanens helt store projekter - Åpromenaden.

Bjerringbro: Fredag formiddag var en smuk, men kølig én af slagsen. Det gyldne lys fra solen ramte Gudenåen og det omkringliggende område, og fik birketræerne på den nordlige brink til at lyse op, og på slaget ni mødte en flok kvinder op i badekåber - for kort tid efter stille og roligt at begive sig ud i det spejlblanke og kolde vand.

De var dog ikke alene om at nyde området for Viborg Kommune, byplanlægger Helle Gravesen havde, sammen med bychef Lars Christiansen og formand for Elværksforeningen, Tonni Birk indkaldt til et lille pressemøde for at fortælle en god nyhed, der netop berører området ned mod åen.

Viborg Kommune har nemlig i forbindelse med helhedsplanen søgt Bjerringbro Elværksforening om penge til etablering af Åpromenaden, det område der strækker sig fra broen ved Brogade hen over den gamle sportsplads til vandværket i vest, og fredag var altså dagen, hvor man kunne offentligøre, at Bjerringbro Elværksforening har valgt at give 3,6 millioner kroner til projektet.

- Første trin er at etablere delprojekt 1, som man kan kalde parkens gulvtæppe. Til det har vi fået to millioner kroner af Elværksforeningen, forklarer en glad Helle Gravesen, og fortsætter:

- Med disse penge er en stor del af finansieringen på plads idet, Viborg Byråd har afsat godt tre millioner kroner til realisering af parken, samtidig med at vi har modtaget et tilskud på 2,5 millioner kroner fra Byfornyelsens forsøgspulje.

Alt i alt regner man med at en fuldstændig realisering af parken kommer til at koste 11,3 millioner kroner, og med de første otte millioner på plads, der skal nemlig tages højde for noget fonds-moms, er man klar til at gå i gang med delprojekt 1.

- Delprojekt 1 omfatter terrænregulering samt etablering af beplantning - den type der normalt står i et vådområde - samt etablering af stier, belysning og opholdsøer. Disse er tænkt som en del af en større motorikbane, hvor både børn og voksne kan udfordre sig selv i form af de niveauforskelle, der opstår, fortæller Helle Gravesen, der ikke helt tør sige, hvornår man faktisk stikker en spade i jorden.

- Tidligst sommer 2021, for der skal jo stadig laves en lokalplan for området, og vi skal ikke glemme, at området ligger ned mod åen, så der er en del myndigheder, der skal ind over. Slutteligt skal vi også have inddraget brugere og sendt det hele i høring, forklarer hun.

Annonce

- Første trin er at etablere delprojekt 1, som man godt kan kalde parkens gulvtæppe, og til det har vi fået to millioner kroner af Bjerringbro Elværksforening

Helle Gravesen, byplanlægger hos Viborg Kommune

Mangler tre millioner

Tidshorisonten er dog stadig til at tage og føle på - ikke mindst fordi der langt hen af vejen var en generel fornemmelse af, at projektet ved åen godt kunne trække ud i mange år, fordi der skulle findes så mange penge.

- Det er dejligt, at vi nu allerede er i gang, men det er også ok, at der kommer til at gå lidt tid mellem delprojekt 1 og delprojekt 2 og 3, siger Tonni Birk og fortsætter:

- Det er fint, at det modnes lidt, at brugerne inddrages, så vi alle bliver sikre på, hvad det er vi skal have af elementer i Åpromenaden.

Men sikkert er det, at projekteringen af delprojekt 1 nu går i gang, og det betyder, at området, hvor der på sigt skal være eventplads, picnicområde og legepladser, skal hæves med en meter.

- Vi hæver terrænet, så det kommer op i niveau med den bagved liggende sti, der afgrænser området fra husene på Gudenåvej, forklarer Helle Gravesen.

Del 2 og del 3, som Bjerringbro Elværksforening også har givet penge til, omfatter de faciliteter, som skal understøtte den rekreative del af parken.

- Vi vil jo gerne anlægge et særligt badeområde et stykke væk fra den nuværende ophalerplads, og vi vil også gerne have en eventplads, der er befæstet, men på nuværende tidspunkt er der ikke penge til det hele, så her må brugerne også inddrages, så vi kan prioritere, siger bychef Lars Christiansen, der dog, sammen med Viborg Kommune har lidt tid til at finde de sidste tre millioner, som mangler for at udfylde alle ønskerne i projekteringen af Åpromenaden.

Allerede nu bruger den lokale vinterbadeforening åen til at bade i. Når Åpromenaden står færdig, får de rigtige gode faciliteter, hvilket Pia Oberlin og Dorthe Moeslund glæder sig til. Foto: Christine Krüger Hansen
Der ligger meget vand på området ned mod åen. Når man, forhåbentlig i 2021 går i gang med delprojekt 1 af Åpromenaden, vil terrænet blive hævet med en meter. Foto: Christine Krüger Hansen
Sådan forstiller man sig helhedsplanen for Bjerringbro at Åpromenaden kommer til at tage sig ud. Illustration: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Kultur

- Poul er en musikalsk filmskaber

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce