Annonce
Navne

Emma Thorup Jacobsen: Jeg tolererer ikke homofobi, racisme og sexisme!

Emma Thorup Jacobsen
Viborg Stifts Folkeblad bringer portrætter af to folketingskandidater fra hvert parti. Det er kandidater, som vælgerne i Viborg Kommune kan stemme på.

Hvad bruger du en uventet fridag på?

Der nyder jeg at tage en tur i svømmehallen, gå en lang tur eller læse en god bog. Hvem er dit største idol?

Der er mange! Men Martin Luther King og Nelson Mandela er helt klart eksempler på to mennesker, der virkelig har kæmpet imod diskrimination og racisme, og for basale menneskerettigheder, og det beundrer jeg dem meget for. Hvornår har du sidst brugt 1000 kroner på dig selv og til hvad?

Uha haha, 1000 kroner er mange penge for mig som studerende, så det sker ikke så tit! Men sidst, jeg brugte over 1000 kroner på noget til mig selv, var, da jeg skulle have ny computer for nogle måneder siden.

Hvad vil du give din kone/mand/kæreste i uventet gave?

Jeg tror, min kæreste er det menneske, jeg kender, som går mindst op i gaver, så den er faktisk lidt svær. Men jeg tror, at jeg enten ville give ham noget praktisk, som jeg vidste, at han stod og manglede og ville komme til at bruge, eller billetter til en oplevelse, vi kunne have sammen. For eksempel en biograftur, koncert, weekendophold m.m. Hvad er din livret?

Jeg elsker det italienske køkken! Så lasagne og spaghetti carbonara. Hvad ligger der på dit natbord?

Bogen "Argumenter imod kvinder" af Birgitte Possing, som jeg er i gang med at læse lige nu. En virkelig interessant bog, der gennemgår kvinderettigheder, kvindefrigørelse og synet på kvinder igennem tiden.

Hvad hører du i bilen?

Oftest Radio 24/7. De har ofte nogle interessante programmer og interviews med spændende mennesker. Hvis jeg er mere i humør til musik, bliver det ofte noget Minds of 99, The Beatles, Bob Dylan eller Magtens Korridorer.

Hvordan slapper du af?

Jeg holder meget af at være ude i naturen. Jeg finder ofte afslapning og ro, når jeg går lange aftenture i smukke landskaber med musik i ørerne. Hvem er den mindst velkomne gæst i dit hjem?

Rasmus Paludan! Jeg har mange forskellige venner, men jeg tolererer ikke racisme, homofobi og sexisme i mit hjem. Hvad er din dårligste vane?

Jeg er en kæmpe tidsoptimist, og jeg tror altid, at jeg har bedre tid, end jeg har. Derfor ender jeg altid med at have helt vildt travlt og være tæt på at komme for sent. Derudover er jeg utrolig distræt og glemmer ofte min jakke/tasker/nøgler. Nævn den begivenhed, der har betydet mest i dit liv?

Min far, som jeg elskede højt og havde et tæt forhold til, døde af kræft, da jeg var 10 år gammel, og det har bestemt været med til at forme mig og påvirke min opvækst. Det var selvfølgelig en hård tid, men det har også gjort mig bevidst om, at intet varer evigt, og at det er vigtigt at huske at fortælle mennesker i ens liv, hvor meget man holder af dem, mens de er her - hellere i dag end i morgen! Hvad vil du gerne huskes for?

Jeg vil gerne huskes som én, der tog samfundets udsattes parti og kæmpede for lige muligheder for alle!

Tre mærkesager i prioriteret rækkefølge?

1: Styrk psykiatrien. 2: Invester i uddannelse. 3: Bedre og billigere offentlig transport.

Hvis du skulle stemme på en anden - og ikke fra dit eget parti – hvem gik din stemme så til?

Det ville nok blive Aksel Rosager Johansen fra Enhedslisten. Fordi jeg gerne vil stemme ungt, rødt og grønt, og jeg ved, at Aksel er alle tre ting, og så er jeg fan af, at han til alle debatter, jeg har været med ham i, har et stykke brunkul med fra en kulmine, han har blokeret.

Det er vigtigt at huske at fortælle mennesker i ens liv, hvor meget man holder af dem, mens de er her - hellere i dag end i morgen!
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce