Annonce
Sport

En ægte foregangsmand - Thomas er en mester i at få alle til at føle sig velkomne

Thomas Sørensen er meget værdsat hos Møldrup BMX, hvor han ikke kun er en fremragende træner for de unge - han er også en foregangsmand på mange andre områder. Foto: Mads Plagbord Magnussen.
Thomas Sørensen er ikke kun BMX-træner hos Møldrup BMX. Han er en foregangsmand, som har et smittende engagement, som er stærkt værdsat af både foreningen, forældrene og de unge kørere.
Annonce

Årets unge Idrætsleder: Der er rigtig mange frivillige ledere, som gør et stort stykke arbejde rundt om i de lokale idrætsforeninger.

De træner unge og gamle, de plejer og passer baner, kører til stævner - og så videre.

Alt det er Thomas Sørensen også stærkt medvirkende til hos Møldrup BMX, men derudover har han nogle ganske særlige egenskaber, som betyder, at klubben har indstillet ham til prisen som Årets Unge Idrætsleder.

- Han er blandt andet lynhurtig til at sørge for, at alle føler sig velkomne. Han bliver næsten ked af det, hvis han ikke allerede kan kørernes navne efter deres første gang. Det sætter han en ære i, hvilket jeg faktisk synes siger noget om ham, og det betyder faktisk meget for de unge, siger Max Sørensen, som er en forælder med børn i Møldrup BMX, hvor han også er med i udvalg.

Og her kan han helt tæt på opleve, at børnene virkelig holder af træningstimerne med Thomas Sørensen - og holder af ham som person.

Max Sørensen kan derfor se en ung leder, der ikke kun passer sin trænergerning, men også er foregangsmand i forhold til eksempelvis banepleje og meget andet.

- Og han gør det på en god måde. Han skriver bare til os, at han på det og det tidspunkt er ude og reparere banen - ikke fordi han forventer, at andre kommer. Men han viser, at han går forrest og tager en tørn, siger Max Sørensen.

Forældregruppen havde i et stykke tid talt om, at også en BMX-klub burde arrangere en træningslejr, og den idé var Thomas Sørensen helt med på.

Og det er - blandt andet via Thomas Sørensens arbejde - blevet så stor en succes, at andre klubber nu også kommer med, så lejren er blevet så stor, at der nu ikke er plads til flere.

Og lejrene har givet et godt sammenhold blandt forældrene.

- Og når vi snakker med forældrene fra de andre klubber, så bemærker de jo, hvor meget Thomas engagerer sig, og hvor god han er til at omgås børnene. Så han kan bare noget specielt, siger han.

Annonce

Smittende engagement

Den store iver og energien smitter også af på andre i klubben.

Thomas Sørensen er en, som de yngre medlemmer ser op til, og det betyder, at der også bliver mulighed for at rekruttere flere trænere internt.

- Der er flere, der nu er 17-18 år, og de kan jo se på Thomas, at det er fedt at være træner. Og det gør, at de også får lyst. Og på den måde lever foreningen videre ved at holde fødekæden i gang - så det, Thomas gør, betyder, at jeg er sikker på, at vi også har en forening om 5-10 år, siger Max Sørensen, der mener, at det er stærkt imponerende, at Thomas Sørensen på den måde selv er med til at gøre de næste trænere i rækken klar.


Jeg gør det egentlig bare for, at vi hygger os. Mit mål er ikke, at drengene skal udvikle sig og blive supertalenter - de skal have det sjovt, og så lærer de automatisk meget mere

Thomas Sørensen


- Thomas vil efterlade et hul, når han engang forsvinder, men han er så fremsynet, at han selv er med til at sørge for, at hullet kan lukkes, siger han.

- Og den her pris vil jo være det største skulderklap, som vi kan give ham. Det vil være fedt, hvis vi på den måde kan takke ham for alt det, han gør, siger Max Sørensen.

Annonce

Gik og smilede hele dagen

For Thomas Sørensens eget vedkommende blev hele hans dag reddet, da han fik opkaldet om, at han var blevet nomineret til prisen.

- Jeg gik og arbejdede, da jeg fik opkaldet. Jeg blev helt paf. Jeg gik og smilede resten af dagen. Da jeg skulle sige det til min kæreste og mine forældre, så fik jeg sådan en stor klump i halsen. Det betød bare meget, siger Thomas Sørensen om nomineringen.

Det betyder ekstra meget for den unge idrætsleder, fordi han ikke gør det for at skabe talenter.

- Jeg gør det egentlig bare fordi, at vi hygger os. Mit mål er ikke, at drengene skal udvikle sig og blive supertalenter - de skal have det sjovt, og så lærer de automatisk meget mere, siger Thomas Sørensen og fortsætter:

- Når man bliver nomineret, så kan man virkelig mærke, hvor meget der bliver sat pris på alt det, man laver. Det er stort, at jeg bare er nomineret - det er nok i sig selv.

Om ikke så længe er Thomas Sørensen færdiguddannet elektriker, men hvad det kommer til at betyde, ved han ikke. Men klubben skal i hvert fald ikke være bekymret.

- Jeg er færdiguddannet elektriker på den anden side af nytår, så må vi se, hvad der sker - men der er flere på mit hold, som er aspiranter til at overtage for mig, hvis jeg flytter, siger Thomas Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce