Annonce
Viborg

En anderledes akupunktør er kommet til byen

Man kan gå direkte ind fra gaden til Ulla Nørgaards "Walk in akupunktur" i Jernbanegade 10a. Foto: Morten Pedersen
Torsdag åbner Ulla Nørgaard "Walk in Akupunktur" i Jernbanegade. Her behøver man ikke at bestille tid på forhånd, og behandlingen foregår i et åbent rum, hvorfor flere kan behandles samtidig, hvilket betyder lavere pris for behandlingerne.
Annonce

Viborg: Man kan gå lige ind fra gaden - Jernbanegade helt præcist - og få akupunktur, lige når man vil.

Og så endda til fornuftige penge, lyder det fra praksis-ejer Ulla Nørgaard.

Til gengæld skal du kunne acceptere, at der sidder andre, som får behandling i samme rum som dig selv. Konceptet hedder på engelsk ”community acupuncture” og er nyt i Viborg.

- Der er mange dygtige akupunktører i Viborg, så jeg skulle ligesom markere mig på noget andet. Det her koncept er fleksibelt i forhold til behandlingstider, og så kan jeg samtidig holde priserne nede. Til gengæld skal man sidde i stole sammen med andre i stedet for at ligge på brikse i selvstændige rum, fortæller Ulla Nørgaard, der torsdag den 23. januar åbner klinikken i Viborg.

Hun har selv en lignende klinik i Skive, og her er det hen over de sidste fire år gået så godt, at hun har mod på at åbne endnu en praksis.

I Viborg bliver der plads til syv-otte klienter ad gangen, som kan få behandling for mange forskellige lidelser lige fra migræne og kolik til eksamensangst og myggestik.

- Man får behandling fra knæ og albue eller øre og ansigt, så folk skal ikke have tøj af. Man skal bare rulle ærmet eller buksebenet op. Så man kan hurtigt sætte en behandling i gang, fortæller Ulla Nørgaard og fortsætter:

- Så med konceptet her troede jeg jo, at jeg havde fået en genial idé. Det viste sig så, at konceptet for længst var opfundet under navnet ”community acupuncture” i England og USA. Tanken er, at der er flere, som har mulighed for at få akupunktur, fordi prisen holdes nede.

- Det er ikke en discount-behandling. Det er faktisk den behandling, jeg har de bedste resultater med. Det er de samme nåle, jeg sætter i klienterne. Det, man slipper for at betale for, er at få sit eget rum og sin egen briks. Derfor er det billigere, forklarer Ulla Nørgaard.

I klinikken får man behandling i åbent rum med andre - til gengæld er det billigere. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Slap af i andres selskab

Da Ulla Nørgaard åbnede sin klinik i Skive for fire år siden, var hendes største bekymring, om der ville være for meget uro for dem, der fik behandling. Men det viste sig at være en ubegrundet frygt.

- I Skive har jeg haft rum i en frisørsalon, og min frygt var, om folk kunne slappe af, når der var så meget liv omkring dem. Men det kunne de sagtens. Når man først får tæppet over sig i den bløde stol, så bliver det bare baggrundsstøj, som hvis det var tv’et, der kørte i baggrunden derhjemme, siger Ulla Nørgaard.

Hun har også oplevet fordelen ved, at folk kommer sammen.

- Det kan være mor og datter eller et hold veninder, der gerne vil sidde i stol ved siden af hinanden og snakke under behandlingen. Og det ender også ofte med, at klienterne begynder at tale sammen. Det kan være vældig hyggeligt.

Annonce

Begrænsninger

Der kan dog være begrænsninger ved konceptet.

- Hvis folk har brug for fertilitetsbehandling, så skal nålene i ryggen. Og det kan jeg ikke gøre herinde i det åbne rum. Så skal vi ind i et lukket rum heromme bagved. Der er også behandlinger, hvor jeg ikke er bedre end andre. For eksempel har jeg ikke de bedste erfaringer med at behandle tinnitus. Men så anbefaler jeg bare klienterne at opsøge en anden behandler, der kan hjælpe dem med netop det, de har brug for.

Ulla Nørgaard vil sideløbende med sin klinik i Viborg fortsætte med at have butik i Skive, så derfor er "walk in"-åbningstiden i Viborg mandag og torsdag fra 10 til 17. Alternativt kan man booke tid til andre dage - onsdage, weekenden og aftenerne.

Man skal kun trække op i ærmet eller buksebenet for at få behandling ved Walk in Akupunktur. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Bagkanten: Det er svært at være pessimistisk på Viborg FF's vegne

Annonce