Annonce
Viborg

En beslutning, der heldigvis ikke bunder i erfaringer

Byrådspolitikerne i Viborg har ingen lokale erfaringer at trække på, når de taler om sexisme i det politiske landskab. Foto: Andreas Søndergaard
Politikerne i Viborg Byråd har drøftet nogle retningslinjer, der gør, at det lokalpolitiske arbejde forhåbentlig kan fortsætte uden den slags krænkelser og overgreb, man har hørt om andre steder.

Viborg: Byrådet kommer i næste uge til at vedtage nogle nye retningslinjer, der tydeliggør, at sexisme ikke tolereres i det lokalpolitiske landskab.

I efteråret var debatten om sexisme omfattende, for problemet var stort - mange steder. I Viborg Byråd har ikke én fortalt om problemer med klamme kommentarer eller uvelkomne berøringer, men de folkevalgte tog alligevel stafetten op. Sexisme i politik blev diskuteret i november og igen på et temamøde i år.

Nu er halvanden sides retningslinjer så færdige og klar til formelt at blive godkendt.

Annonce

- Det er nogle retningslinjer, som vi har snakket om og diskuteret. Der har ikke været nogle uenigheder overhovedet, fortæller Ulrik Wilbek (V).

Han hæfter sig ved manglen på erfaring i Viborg Byråd.

- Ingen af politikerne i Viborg Kommunes byråd har prøvet det her, så vi har ikke haft nogle eksempler, vi kunne bruge. Derfor har vi også haft en rimelig åben debat, fortæller han.

I retningslinjerne hedder det blandt andet, at:

"Som byrådsmedlemmer bidrager vi alle til det gode samarbejde med vores byrådskolleger og samarbejdspartnere – og er folkevalgte rollemodeller i forhold til omgivelserne. Vi vægter åbenhed og en fri tone i det politiske arbejde – men er samtidig opmærksomme på at behandle hinanden ligeværdigt og med respekt. Vi er derfor også opmærksomme på, hvordan vores ord og handlinger påvirker andre mennesker".

I retningslinjerne tydeliggøres det også, hvilken procedure man kan følge, hvis man oplever seksuelle krænkelser, hvem man bør kontakte, og om hvor man kan få hjælp, såfremt det er nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ung VHK-juvel toppræsterede i semifinalen: - Fantastisk at være med til

Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce