Annonce
Viborg

En bid af storbyen åbner i Jernbanegade på mandag

Den nye café for enden af Jernbanegade slår dørene op på mandag, og det store skilt ud mod rundkørslen lægger ikke skjul på, hvad den vil tilbyde kunderne: "Mad og kaffe". Foto: Eskil Lyngsøe.
Lederkredsen bag Café Morville har den seneste tid ligget vandret for at gøre klar til på mandag, hvor Morvilles lillesøster åbner i Jernbanegade.
Annonce

Viborg: Så er der ikke længe, til det igen kommer til at summe af liv på hjørnet af Jernbanegade.

Mandag morgen åbner caféen Les Jeunes i lokalerne i nummer 2, som indtil nytår husede Café Sarah. Det er folkene bag Café Morville, som har overtaget adressen, og det gør de gerne med store armbevægelser og ditto ambitioner.

- Vi vil give folk en bid af storbyen i provinsen. Inspirationen kommer fra europæiske storbyer, som vi har rejst i, og fra latinerkvarteret i Aarhus, siger Martin Bekhøi.

- Glem alt om et kæmpe menukort med 25 retter. Vi holder det helt enkelt og satser alt på kaffe og på mad.

Martin Bekhøi og de øvrige bagmænd mener, at Viborg mangler et spisested, som åbner allerede fra morgenstunden - og sådan et sted skal Les Jeunes være.

- Vi vil gerne åbne byen tidligt, og vi kan tilbyde et samlet og enkelt morgenmads- og frokostkoncept, siger han.

Menukortet vil byde på moderne klassikere som avocadomadder, toast, surdejsbrød, vesterhavsost, æggeburger, laks og spinat.

Vi vil give folk en bid af storbyen i provinsen. Inspirationen kommer fra europæiske storbyer, som vi har rejst i, og fra latinerkvarteret i Aarhus

Martin Bekhøi

Annonce

Nok af det samme

Hvis man står i rundkørslen ved Banegårdspladsen, er det ikke til at overse, hvad den nye café har at tilbyde. "Mad og kaffe" står der på et stort skilt, som vender ud mod den befærdede rundkørsel.

Folkene bag Les Jeunes har store forventninger til caféens placering, som har sundhedscenter, busterminal, togstation, svømmehal, baneby og det kommende Midtbyens Gymnasium som nærmeste naboer.

- Det giver os en kæmpe mulighed for at sætte dagsordenen i den her del af byen, siger Martin Bekhøi.

Navnet på den nye café, Les Jeunes, er fransk og betyder "unge mennesker", men det betyder altså ikke, at det nye spisested kun henvender sig til én specifik aldersgruppe - tværtimod.

- Det er vigtigt for os at sige, at den er for alle. Det ligger i navnet, at vi har ungdommens mod til at gøre noget andet i Viborg - og selvom vi er i 30'erne, er vi jo stadig unge, siger Martin Bekhøi med et glimt i øjet, mens han henviser til sig selv og Sarah Birck Bøgild, som er daglig leder på Café Morville.

- Vi synes, at der er nok af det samme i byen, så vi ville gerne lave noget nyt, siger han.

Fredag formiddag er det stadig flytterod, der fylder i caféens lokale, men de driftige folk bag det nye kaffe- og spisested skal nok blive klar til åbningen mandag morgen, lover Martin Bekhøi.

Caféen åbner klokken 7.30, hvilket den vil gøre alle hverdage.

Holdet bag Les Jeunes vil med et enkelt mad- og kaffekoncept forsøge at skabe noget helt nyt i Viborg, fortæller Martin Bekhøi (yderst til venstre). Foto: Eskil Lyngsøe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce