Annonce
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Cykelsti ved Liseborg Centret. Foto: Villy Lauritsen, Cyklistforbundet
Annonce

Læserbrev: Normalt jubler vi i Cyklistforbundet, hver gang der anlægges nye cykelstier, men den nye cykelsti på øverste del af Søndermarksvej udløser ikke umiddelbart nogen jubel.

Da de nye institutioner i Bulderby skulle åbne, blev der heldigvis også lavet cykelsti. Problemet er bare, at hvis man på vej ned mod Marks Stigs Vej blot lader cyklen løbe i frihjul, risikerer man at styrte, fordi op- og nedkørslerne er meget stejle. Resultatet er blevet, at mange ikke bruger den nye cykelsti, men i stedet vælger at cykle på kørebanen eller bruger fortovet.

Faktisk burde der efter vores mening slet ikke være op- og nedkørsler, da cyklerne jo faktisk har forkørselsret, hvorimod bilerne, som skal krydse cykelstien, har vigepligt. En gang imellem kan man godt få en fornemmelse af, at de, der planlægger stier og veje, har svært ved at sætte sig i cyklistens sted.

Som et andet eksempel kan nævnes Liseborg Centret. Her mangler der en cykelsti på de sidste hundrede meter – og det er endda et sted, hvor man må forvente, at rigtig mange børn kommer cyklende.

Resultatet er, at børnene enten følger afstribningen og må køre de sidste meter ude blandt bilerne eller som det mest fornuftige også her vælger fortovet (se billede).

Hvis man benytter sin cykel i midtbyen, kan man også få en fornemmelse af, at de, der har valgt belægningen i f.eks. Kompagnistræde, bestemt heller ikke er vant til at cykle. Resultatet er også her, at mange vælger fortovet, ja nogle vælger sågar at stå af og trække cyklen.

Det skal siges, at Viborg har rigtig mange fine og gode cykelstier, men vi kunne altså godt ønske, at cyklen blev prioriteret væsentlig højere. Det er trods alt et befordringsmiddel, som er et rigtig godt bud på afhjælpning af miljø-, trængsels- og sundhedsproblemer.


Hvis man benytter sin cykel i midtbyen, kan man også få en fornemmelse af, at de, der har valgt belægningen i f.eks. Kompagnistræde, bestemt heller ikke er vant til at cykle

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce