Annonce
Viborg

En dansetime med plads til gylp og gråd: - Det handler om at røre sig og være helt tæt med sit barn

Sling Dance Fitness er en ny form for fitness, hvor mødre eller fædre danser rundt med deres børn i bæreseler. Foto: Morten Pedersen
Multisalen i Houlkærhallen lagde onsdag formiddag gulv til en noget usædvanlig dansetime, hvor danserne sprang rundt med deres babyer på maverne, og der blev skiftet ble midt på dansegulvet.
Annonce

Viborg: Barnevognene holder på rad og række langs væggen. En lille utilfreds fyr virker helt utrøstelig, og hans gråd runger i hele salen.

Ved siden af er en pige travlt optaget af at kigge på de sko, hun netop har fået pillet af de bittesmå fødder. Hun brokker sig lidt, da hun bliver løftet op og placeret i en bæresele på moderens mave.

Da musikken starter, bliver den lille pige stille. Et stort smil findes frem, da hendes mor begynder at svinge med hofterne. Både hos mor og datter. Nu er dansetimen i gang.

Onsdag formiddag var der fuld gang i de dansende mødre, der var mødt op til deres første "sling dance fitness"-time i Houlkærhallens multisal. En helt ny motionsform, der her udbydes for mødre og deres babyer for at bringe dem tættere sammen, mens de bevæger sig.

Annonce

En åbenbaring

Det er zumba-instruktør Taja Lykke, der har oprettet sit eget sling dance fitness-hold her i Viborg. Udover at være danseinstruktør er hun både uddannet socialrådgiver og alternativ baby- og børnebehandler, og hun nyder, at hun med sin store passion for dans kan bringe mødre endnu tættere på deres børn.

Dansetimerne er tilpasset mødrene, der også må holde øje med humøret hos deres babyer undervejs. Foto: Morten Pedersen

- Jeg elsker at danse og har gjort det hele mit liv. Ved at danse med mit eget barn i bæresele mærkede jeg, at jeg på den her måde fik ham så tæt på mit hjerte, at det gav en helt speciel og dragende følelse. Så begyndte jeg at bruge det til at danse lidt derhjemme, og så fik jeg nærmest en åbenbaring. De her to ting skulle da kombineres, fortæller 33-årige Taja Lykke med stor entusiasme.

- Man opnår en helt speciel kontakt, når man er tæt på hinanden på den her måde. Det er helt unikt, og det vil jeg gerne give videre til andre. Og alle, der kommer på mit hold, elsker det. Jeg har fået så mange positive tilkendegivelser på det. Det er så dejligt.

Annonce

Musik, stemning og hormoner

Mens musikken spiller, og kvinderne bevæger sig til de latinamerikanske rytmer, bliver der også lige fundet tid til at sørge for at tjekke lugtende bleer eller gylpende små ansigter.

Og hvis man skal kombinere det at danse med at tørre gylp væk, så er dette det helt rette forum, understreger instruktøren.

Programmet skal give sved på panden, for som instruktøren understreger, så er det ikke bare dans, men også fitness med styrkeøvelser undervejs. Foto: Morten Pedersen

- Det handler heller ikke om at være god til at danse. Det handler om at få sig rørt og være tæt med sit barn. Der er god musik og god stemning, og så producerer man samtidig en masse gode hormoner. Og så er der ingen regler, for de kan ikke overholdes, når vi har alle vores babyer med, siger Taja Lykke, der selv har to drenge.

Der er både mødt deltagere op, der har danset i mange år, og nogen der er helt nybegyndere. En af dem, der aldrig har danset før, er Laura Kattenhøj fra Klejtrup. Sammen med sin søster, nevø og sønnen Anker er hun i dag mødt op i træningstøj - klar til at afprøve den nye træningsform.

- Jeg synes, det lød som en rigtig god måde at få rørt sig på sammen med sit barn. Det er jo en god måde at lave noget sammen helt tæt på hinanden. Og nu er jeg tilmeldt sammen med min søster, så vi kan også nyde hinandens selskab, siger Laura Kattenhøj, der danser med fire måneder gamle Anker på maven.

Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce