Annonce
Rundt om Viborg

En del af påskens gudstjenester flytter ud i det fri

Juleaften holdt man udendørs gudstjeneste ved Rødding Kirke. Det gør man igen påskedag - klokken 6.30. Privatfoto
En del af gudstjenesterne holdes udendørs, fordi der er færre corona-restriktioner i det fri - i Rødding mødes man på kirkegården klokken 6.30.

Rødding/Løvel: I menighedsrådene i Rødding, Løvel og Pederstrup har man ventet spændt på regeringens og sundhedsmyndighedernes udmelding om corona-restriktionerne for kirkerne i påsken. Der blev ikke plads til lettelser i kirkerne, hvor man kun må samles få mennesker, og man ikke må synge fællessang, men til gengæld blev der åbnet for, at man må holde udendørs gudstjenester med op til 50 personer.

Den mulighed har de tre menighedsråd valgt at benytte sig af ved at holde en del af påskens gudstjenester i det fri. Her har man også den fordel, at det er tilladt at synge fællessang.

Man har valgt en utraditionel gudstjenesteform, hvor der også bliver plads til at spise suppe og varme sig ved bålet eller gå en vandretur som en del af gudstjenesten.

Det begynder skærtorsdag klokken 16 med en friluftsgudstjeneste i Slugten i Løvel - Slugten er området sydvest for kirken, hvor byens Friluftsliv blandt andet holder til. Her er der ly for vinden og også mulighed for ly i tilfælde af regn. Der bliver tændt bål og lavet suppe, som man kan dele efter gudstjenesten. Temaet for skærtorsdags-gudstjenesten er fællesmåltidet og fællesskabet omkring bordet.

Annonce

Solen står op over kirkegården

Påskemorgen samles de morgenfriske på Rødding Kirkegård allerede klokken 6.30. Det er inspireret af sidste års julegudstjeneste, der blev holdt på kirkegården, mens solen gik ned. Nu får man til gengæld mulighed for at opleve, at solen står op - det gør den klokken 6.44. Man samles, mens det endnu er dunkelt og gerne med en flagermuslygte, en fakkel eller andet levende lys. Mens man synger påskesalmerne og hører om opstandelsen, går solen op.

Anden påskedag klokken 10.30 er der igen udendørs gudstjeneste i Løvel. Denne gang går man en lille vandring på cirka halvanden kilometer i naturen omkring Løvel, og undervejs stopper man to-tre gange for at synge, læse eller bede en bøn.

Menighedsrådene understreger, at man er opmærksom på, at det ikke er alle, der har lyst eller kræfter til at være med udendørs. Derfor holdes der også en kort gudstjeneste i hver af de tre kirker i løbet af påsken. Skærtorsdag klokken 10.30 er der nadvergudstjeneste i Rødding Kirke, langfredag klokken 10.30 er der gudstjeneste i Løvel Kirke og påskedag klokken 10.30 i Pederstrup Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce