Annonce
Debat

En færdig mand

Henrik Qvortrup, én af dansk journalistiks hårdeste drenge, faldt for sine egne kugler. Afsløret, ydmyget og dømt ude. Han er en færdig mand i den seriøse del af dansk presse efter afsløringerne om Se og Hørs køb af kendte folks kreditkortoplysninger.

Henrik Qvortrup, én af dansk journalistiks hårdeste drenge, faldt for sine egne kugler. Afsløret, ydmyget og dømt ude. Han er en færdig mand i den seriøse del af dansk presse efter afsløringerne om Se og Hørs køb af kendte folks kreditkortoplysninger.

Han har været mand nok til selv at tage konsekvensen og sige farvel til sit job på TV 2.

Det ville da også være helt utænkeligt, at han kunne opleves i sin gamle rolle som kritisk skarpretter, når diverse politikere og embedsfolk i Danmark har overtrådt den ene eller den anden regel.

Annonce

Qvortrups rolle i sagen er ikke helt afklaret, dog forekommer den allerede nu at overskride alle skrevne og uskrevne journalistiske grundregler.

Det groteske er, at fremgangsmåden ikke engang kan forsvares med, at den har tjent et højere formål, for eksempel at afsløre et bundråddent og korrupt regime.

Formålet har alene været at kunne skrive om kendte folks privatliv i et blad, hvis eneste formål er at underholde og tjene flest mulige penge på det. Selv på Se og Hør vil der næppe være nogen, som mener, at bladet har nogen som helst samfundsværdi ud over »underholdning«.

Qvortrup har, sådan som sagen er oplyst, været en journalistisk luder, som ikke har fortjent den stjernestatus, han har haft.

Når én mand og ét blad på den måde falder fuldstændig igennem, smitter det naturligvis af på hele branchens troværdighed. Derfor bør vi være mindst ligeså kyniske over for den her sag, som vi ville være, hvis statsministeren havde trådt ved siden af.

Vi skal feje for egen dør først.

Journalister betaler ikke hemmelige kilder for oplysninger. Det er sket nogle gange, at folk har tilbudt billeder og andet af kendte i Viborg med fortjeneste for øje, og det er blevet mødt med klar afvisning.

Fortroligt materiale om folks privatliv, for eksempel hvem de rejser på ferie med, er komplet uinteressant, med mindre det har alvorlig betydning for f.eks. de impliceredes habilitet i udførelsen af f.eks. et offentligt embede.

Der er - når det nu skal være så galt i denne sag - også en positiv side, nemlig at vi alle blive gjort bevidste om det store ansvar, det er at forvalte et redaktørjob.

Vi skal hver eneste dag styre efter den simple regel, at det, som foregår, skal kunne tåle offentlighed. Altså når jeg foretager et valg, skal jeg kunne stå til regnskab for valget.

Ingen, som er utilfreds med VSF, må opleve, at de ikke kan komme til orde, f.eks. inden for rammerne af debatsiderne.

Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Debat For abonnenter

Slipper tigeren sit greb om vores børn?

Debat

Grøn omstilling og bæredygtighed kender ingen grænser

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Annonce