Annonce
Viborg

En fest med smil og klapsalver: Do Donuts åbner i gågaden

Forløsningen - og glæden - var til at føle på, da Do Donuts første gang kunne åbne dørene til butikken. Foto: Adam Liebach
Tre kvarter inden åbningen af Do Donuts stillede de første kunder sig i kø. Kunderne blev ved at stimle til, helt frem til Samer og Thamer Al-Bayati første gang åbnede dørene til deres nye donut-butik.
Annonce

Viborg: Lørdag formiddag var det tydeligt, at der var noget i gære i gågaden.

Overså man de godt hundrede mennesker, der stod i mere eller mindre corona-sikker kø helt fra Hjultorvet og hen til Sct. Mathias Gade 74, så hørte man i hvert fald musikken, der dundrede ud af højttalerne udenfor.

På adressen åbnede byens første donut-butik, Do Donuts, klokken 10.30 med et brag af en åbningsfest, der lovede en gratis donut til de 70 første.

Den lange kø slangede sig hele vejen fra butikken i nummer 74 til Hjultorvet. Foto: Adam Liebach

Forrest i køen stod Julie Anne Sørensen med sine to døtre, Fiona og Celeste Dam Sørensen på henholdsvis 12 og ni. Og de måtte bare have donuts. Så meget faktisk, at de havde stået i kø siden klokken 9.45.

- Fiona er helt vild med donuts, fortalte Julie Anne Sørensen og blev mødt med et grin fra Fiona Dam Sørensen:

- Jeg kan bedst lide de helt normale med glasur, sagde hun.

Annonce

Toppings

Bag Do Donuts står tvillingebrødrene Samer og Thamer Al-Bayati, som tilbage i juni afslørede, at de ville sælge gourmet-udgaver af den ring-runde kage til viborgenserne.

Der havde været gang i køkkenet hos Do Donuts siden klokken 5.30 om morgenen. Foto: Johnny Pedersen

Siden da har de haft travlt. Den 1. juli overtog de nøglerne til lokalerne, og så begyndte de ellers med spartelmassen og malerpenslerne. Sideløbende har de skullet finde på og blive enige om, præcis hvilke donuts der skulle laves.

- Vi fandt megen inspiration på Instagram og valgte nogle af vores favorit-chokolader. Så der er  for eksempel snickers, oreo og toffifee, fortæller Samer Al-Bayati og tilføjer, at der blandt andet også kom nogle til med jordbær og hindbær.


Vi fandt megen inspiration på Instagram og valgte nogle af vores favorit-chokolader. Så der er  for eksempel snickers, oreo og toffifee.

Samer Al-Bayati


Planen er løbende at eksperimentere med "toppings", som det hedder sig.

- Det er kun fantasien, der sætter grænser, sagde Samer Al-Bayati.

Annonce

600 donuts

Lørdag morgen havde Do Donuts' åbningsfest knap 850 Facebook-brugere, der havde vist interesse for at komme. Og brødrene måtte altså i gang med at lave de ring-formede, friturestegte kager allerede klokken 5.30, hvis de skulle op på de planlagte 600 donuts.

Der var gang i den i baglokalet, hvor donut efter donut efter donut blev dyppet i chokolade, og ekstra hænder kom da også til for at hjælpe med at folde æskerne, man får sine donuts med i.

Julie Anne Sørensen, Celeste Dam Sørensen og Fiona Dam Sørensen var godt tilfredse med at være de allerførste til at smage en "Do Donut". Foto: Emma Haas

Og forløsningen var til at føle på, da brødrene klokken 10.40 trådte ud af butikken til store klapsalver og kunne melde Do Donuts officielt åbnet.

Julie Anne Sørensen og hendes to døtre var først i butikken, og alle tre glædede sig over, at det også var muligt at få en helt almindelig donut med sukker på.

Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Do Donuts
Annonce
Annonce
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce