Annonce
Sport

En formand med neglene i mulden

Poul Johannesen er i gang med sin tredje periode som formand i Borup IF. Nu er han nomineret til prisen som Årets Idrætsleder i Viborg Kommune. Foto: Morten Pedersen
Poul Johannesen er her, der og allevegne i Borup IF, og uden ham ville idrætsforeningen i Låstrup slet ikke være den samme.
Annonce

Låstrup: Dørene til Borup IF's klubhus og omklædningsrum står på vid gab. Den nye udendørssæson i fodbold blev sparket i gang dagen før, og det hele var lidt indelukket, da foreningens formand, Poul Johannesen, dukkede op.

- Der var brug for noget frisk luft herinde, fortæller han.

Borup IF holder til i Låstrup, og i 1975 begyndte Poul Johannesen at arbejde i den lille landsby, som ligger 15 kilometer nord for Viborg. Han kendte derfor allerede flere personer, som var involveret i Borup IF, da han 12 år senere selv flyttede til Låstrup.

- Jeg tænkte, at det var nu eller aldrig, hvis jeg skulle involvere mig i den lokale idrætsforening, siger Poul Johannesen, som i 1987 blev valgt til bestyrelsen i Borup IF og siden da har ydet et kæmpe stykke arbejde i foreningen.

Han husker især et år tæt på årtusindeskiftet, hvor Borup IF rykkede op i fodboldens serie 1.

- Holdet blev puljevinder, og det var helt fantastisk. Der er mange af personerne fra dengang, som stadig er involveret i foreningen, og det er rigtig dejligt. Det er kendetegnende for personer, som har boet i Låstrup, at de stadig er aktive i klubben, og jeg er glad og stolt over, at vi har den opbakning, siger Poul Johannesen.

Poul Johannesen er vild med fodbold og følger ivrigt med i, hvordan det går de forskellige hold i Borup IF. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Næsten uundværlig

Poul Johannesen er i dag formand for Borup IF. Det har han i øvrigt været to gange før, og ligesom dengang er han ikke en kransekagefigur, som placerer sig for bordenden, udstikker retningslinjer og ellers lader andre om det hårde arbejde.

Faktisk tværtimod.

Poul Johannesen er formandstypen, som sagtens kan dømme ungdomskampe, lave kaffe, være bankoopråber, passe en kiosk eller lave andet forefaldende praktisk arbejde - sideløbende med, at han er stærkt medvirkende til foreningens ve og vel ved at søge penge hjem fra fonde og rigtig mange andre ting, som medvirker til, at faciliteterne vedligeholdes, og foreningen udvikler sig.

Og nu mener nogle af hans bestyrelseskolleger, at det er på tide, at rigtig mange års hårdt og dedikeret foreningsarbejde belønnes med prisen om Årets Idrætsleder.

- Vi synes bare, at Poul er en god idrætsleder og har været det gennem mange år, så nu må det være tiden, at han skal indstilles til den her ære, siger Morten Nielsen, der også er med i bestyrelsen i Borup IF.

- Han styrer foreningen, men er også med på gulvet og hjælper til. Og det er et af de store plusser ved ham. Han er nærmest dagligt i klubben, og uden sådan en ildsjæl som ham til at gå forrest, så vil vi slet ikke kunne opretholde det niveau, som vi har i vores klub i forhold til aktiviteter og faciliteter, siger Morten Nielsen, der kan bruge lang tid på at remse alle de dagligdags-opgaver op, som Poul Johannesen varetager.

- Men han er også en formand, der tager ordet, når vi har gæster i klubben eller har sociale arrangementer, siger han.

Der er flere andre ildsjæle i klubben, og ingen er uundværlig, men det er ikke langt fra i dette tilfælde.

- Klubben ville nok stadig være der, men han er altså en mand, som træder frem foran andre og sørger for, at vi har en god idrætsforening, siger Morten Nielsen.

- Alle ved, hvem Poul er, og at han er vores formand, som viser vejen, siger han.

Annonce

Gemmer sig ikke

Poul Johannesen er ikke typen, som går og skjuler sig i dagligdagen. Så Morten Nielsen kan heller ikke forestille sig, at han har noget imod at få den opmærksomhed, som følger med nomineringen til prisen.

- Det vil være en kæmpe ære for Poul, hvis det ender med, at han vinder prisen. Men det vil også være stort for foreningen, hvis vi kan have en formand, som får den flotte titel som Årets Idrætsleder.

- Det vil give lidt opmærksomhed til foreningen, og flere vil bemærke, hvad vi står for – og at vi også gør et godt stykke arbejde, siger Morten Nielsen.

I år har der været et rekordstort antal af indstillede personer til prisen som Årets Idrætsleder, og Poul Johannesen er meget glad for at være blevet udvalgt i så stærkt et felt.

- Jeg er utrolig beæret, stolt og glad for, at klubben har indstillet mig, og at Viborg Idrætsråd har valgt at prioritere mig blandt de fem kandidater til prisen. Men jeg har jo ikke gjort alt det her arbejde alene. Der er mange personer bag mig i de forskellige udvalg i vores forening, siger Poul Johannesen.

Han er efterhånden blevet 61 år, men han kan godt se sig selv fortsætte som formand i Borup IF i mange år endnu.

- Hver gang der er valg, siger jeg til de andre, at pladsen er åben, men jeg har ikke noget imod at fortsætte, så længe jeg synes, at det er sjovt. Det er en luksus at være formand for en forening, hvor så mange trækker på samme hammel, siger Poul Johannesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce