Annonce
Viborg

Formand med udsigt til svømmehalsbyggeri for 65 millioner: En god dag for Houlkær-området

For Jens Johansen, bestyrelsesformand i Houlkærhallen, blev mandag en god dag for hele Houlkær-området. Foto: Morten Dueholm
Formanden for Houlkærhallens bestyrelse er begejstret og tilfreds med placeringen af den kommende svømmehal i Houlkær.

Viborg: - En god dag for hele Houlkær-området.

Sådan siger formanden for bestyrelsen for Houlkærhallen, Jens Johansen, efter at et flertal i kultur- og fritidsudvalget mandag pegede på Houlkær som hjemsted for en nybygget svømmehal i Viborg til 65 millioner kroner.

- Vi er da meget begejstrede og tilfredse med, at der nu endelig er peget på en placering af den nye svømmehal, så vi kan komme i gang med projektet. Det her bliver rigtig godt for hallen, for svømmeklubben og for den ny bydel i Taphede. Bydelen trænger til det, og det gør foreningslivet også, så det er en god dag for hele Houlkær-området, siger Jens Johansen.

Hallen skal selv stille med fem millioner kroner i egenfinansiering, og Viborg Svømmeklub skal stille med otte millioner kroner, og i Houlkær er man klar på at gøre det til et fælles projekt at rejse de penge.

- Det er ikke noget, svømmeklubben skal stå alene med. Det er et fælles projekt og en fælles udfordring, og Houlkær skal nok hjælp til med at løfte det sammen med svømmeklubben. Sådan gør vi i Houlkær, siger halformanden.

Han afviser i øvrigt, at finansieringsplanen fra Houlkærhallen skulle være "hullet som en si", som Peter Dalsgaard, der er tidligere formand for svømmeklubben, har anført i et læserbrev. Her skriver han blandt andet, at hallen i sit budget regner med en lejeindtægt på næsten 490.000 kroner årligt fra svømmeklubben for leje af klublokaler med mere.

- Det tal er trukket fra kommunens egen opgørelse, og det er inklusive det kommunale lokaletilskud som udgør 73 procent. Så klubbens udgift er 27 procent af det beløb svarende til mellem 120.000 og 130.000 kroner, siger Jens Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Viborg-politiker om hospitals-ballade: - Det er ikke længere normalt, så nu må regionsrådsformand gribe ind

Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Viborg FF For abonnenter

En Viborg-dreng vender hjem iført Skive-trøjen

Annonce