Annonce
Viborg FF

En god gammel bil er blevet frisket op - Viborg FF's ikoniske slagsang har fået nyt liv

I forbindelse med søndagens hjemmekamp mod AaB præsenterede Viborg FF en moderne udgave af slagsangen "Grøn Magi". Udgaven fra 2004 kan stadig noget, men klubbens jubilæum og det aktuelle holds succes gjorde, at timingen til en genopfriskning var den rette. Og der er stor tilfredshed med resultatet.

Fodbold: Når både timingen er rigtig og gode tanker forenes på samme tid, så kan der skabes noget godt og spændende.

Og det er faktisk historien om den nye version af Viborg FF's slagsang "Grøn Magi", som søndag eftermiddag blev præsenteret før kampen mod AaB.

Den tidligere VFF-anfører Asbjørn Sennels havde medvirket i en podcast-serie med tidligere Viborg-spillere, og i den forbindelse var ideen om at lave en ny version af "Grøn Magi" kommet på bordet - mest som en spøg, men ved nærmere eftertanke var ideen jo ikke dum.

Annonce

- Jeg har jo været lidt ærgerlig over, at jeg var på det forkerte hold, da den oprindelige sang og musikvideo blev indspillet i 2004. Jeg er med på nogle billeder, men spiller ikke for Viborg. Så jeg tænkte, at det kunne være sjovt, forklarer den tidligere landsholdsspiller, som på en måde kom til at skubbe til stenen, så den begyndte at rulle.

Han ringede nemlig til Mads Pugholm, som havde lavet den oprindelige sang, og også han var begyndt at tumle med en idé om enten af opdatere VFF's slagsang eller lave en ny i forbindelse med det 125 års jubilæum, som klubben markerede i foråret.

- Jeg havde gået og tænkt på, at det kunne være sjovt at lave en genindspilning. Jeg er stadig stolt over den gamle, når jeg hører den på stadion. Men der er sket meget i forhold til lyd siden 2004, siger Mads Pugholm, der dog endte med at hælde til, at en genindspilning var det rette, da "Grøn Magi" er populær og indeholder alt det, som en slagsang skal indeholde.

Nye og gamle spillere synger kor side om side.

Og timingen endte med at blive helt perfekt, da ideen om en ny slagsang også var begyndt at spire hos Viborg FF's kommercielle chef Rasmus Ingeman.

Og også han hældte til, at det var en genindspilning, der var brug for.

- Hvis man hører en studentervogn, så hører man "Grøn Magi". Hvis man er på et værtshus i Viborg, så kan man høre sangen engang i mellem. Og man kan se, at mange forskellige generationer bare kan den sang. Så jeg var begyndt at tænke, om vi kunne tillade os at spørge Mads og kompagni, om de ville være med på at genindspille den. Og så endte det med, at Mads og Asbjørn kom og spurgte om præcis det, forklarer Rasmus Ingeman.

- Jeg synes godt, at jeg kan tillade mig at sige, at jeg blev initiativtageren, som var med til at sørge for, at det hele blev til noget. Alle gik jo med tanken, men jeg fik skubbet til det hele, siger Asbjørn Sennels.

Er hele Viborgs sang

Mads Pugholm havde ingen problemer med, at andre solister og musikere bød ind på genskabelsen af den sang, som oprindeligt er hans.

- Allerede da vi afleverede sangen i 2004, har jeg haft det sådan, at det altså er hele Viborgs sang. Jeg ved godt, at det er mig, der har lavet den, men den var skrevet til alle, der som jeg holder med VFF og har et grønt hjerte. Så jeg har ikke tænkt, at der var nogen, som ikke måtte synge med på den. Jeg synes bare, at det er fedt, at for eksempel en solist som Morten Remar vil synge med, siger Mads Pugholm, der har været glad for at mærke lysten til at bidrage.

Morten Remar medvirker som solist i genindspilningen af Grøn Magi.

- Det var fedt at viske tavlen ren og gentænke sangen samtidig med, at vi skulle sørge for, at den skulle være let genkendelig. Den måtte jo ikke afvige alt for meget fra den gamle. Og det er vi i mine øjne kommet godt i mål med, siger han.

Annonce

Historisk sammenhold

Ønsket med musikvideoen var blandt andet at spille på, at alle der har spillet i VFF er sammen om den fælles fortælling om op- og nedture hos VFF.

Og for Asbjørn Sennels det utroligt positivt at opleve, hvor velvillige tidligere spillere var, da han begyndte at kontakte dem med henblik på at medvirke i indspilningen.

- Jeg skrev til folk, som jeg kendte fra både min første, anden og tredje periode i klubben, og det var dejligt at mærke, at der var god opbakning til det. Tag for eksempel Morten Hamm, som kom til Viborg fra Sjælland for at være med. Det viser lidt om, at mange bakkede den her idé op, siger Asbjørn Sennels.

Rent visuelt er der tænkt nyt i musikvideoen, som både viser holdet og byen på en ny måde.

Og for Rasmus Ingeman var en det at sætte fortidens- og nutidens hold sammen en af de store missioner i skabelsen af den opdaterede version af "Grøn Magi".

- Den gamle sang knyttede sig til det hold, som var dengang. Og vi ville gerne holde fast i historien og i sangen, men samtidig lave en version, så de nuværende spillere også følte, at det var deres sang. Og der var videoen en fantastisk mulighed for at opnå netop det. Jeg kunne se, at sangen og videoen kunne skabe et historisk sammenhold, siger den kommercielle chef.

Annonce

Noget at blive husket for

Selve dagen, hvor sangen blev indspillet, var en stor oplevelse for alle medvirkende.

- Det var bare en helt fantastisk dag. Det var fedt at se nye og gamle spillere stå side om side og synge med på en sang, som jeg engang har lavet. Det var virkelig stort for mig, for det er jo først og fremmest spillerne, som er årsagen til, at sangen er blevet lavet, siger Mads Pugholm.

Mads Pugholm er rigtig godt tilfreds med den nye version af Grøn Magi. Arkivfoto: Louis Schmidt-Lund

Tobias Bech er blot et par år ældre end selve sangen, og for ham var det helt specielt at opleve, at han skulle medvirke i indspilningen af en sang, som han altid har kendt.

- Det var fedt med alle de VFF-legender, der kom. Det er spillere, som jeg har set op til, og at stå og lave en musikvideo med dem og så tænke, at det nok er den video, som vil være der de næste 15-20 år, det vil være noget, som jeg kan se tilbage på den dag, hvor jeg ikke spiller i klubben mere. Via det her, så har jeg jo været med til at skrive historie i klubben, og det er virkelig stort, siger Tobias Bech.

Fakta om sangen og musikvideoen

Følgende tidligere spillere medvirker:

Jakob Glerup, Asbjørn Sennels, Steffen Højer, Thomas Andie, Thomas Frandsen, Jesper Andersen, Mikkel Rask, Jonas Kamper, Thomas Dalgaard, Anders Winther, Johnny Helledie, Alex Nørlund, Morten Hamm, Klaus Kærgård, Christopher Poulsen, Chris Muomaife.

Derudover er hele den trup og stab, som medvirkede til oprykningen også med i musikvideoen

Tekst og musik: Mads Pugholm

Solister: Morten Remar, Andreas Bech, Jesper Vindberg og Asbjørn Sennels

- Jeg vil da gerne blive husket for noget, og med sådan en musikvideo vil man se og mindes det hold, som vi har i klubben lige nu. Vi har gjort det godt, og vi skal forhåbentlig opnå endnu mere, og det skal så være den periode, som man ser tilbage på, når man ser videoen om mange år, siger teenageren, som uge efter uge oplever, at "Grøn Magi" er noget særligt i Viborg.

Tobias Bech mener, at det er stort, at han ved at medvirke i sangen har været med til at skrive historie i den klub, som han er vokset op i. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Hver gang, der er en fest i byen, så får jeg tilsendt beskeder, hvor sangen spilles og synges på livet løs. Så jeg tror, at det er den mest spillede sang i nattelivet i Viborg. Og det er fedt, at jeg nu fremover er med på den, siger han.

Annonce

Omklædningsrum på tværs af generationer

Asbjørn Sennels havde medvirket i alle forberedelserne, men selve optagelsesdagen var speciel.

- Vi havde forberedt en masse over flere måneder, men det var jo den dag, at det hele skulle i kassen. Så vi var spændte, men man kunne hurtigt mærke, at vi havde noget til fælles, selvom vi ikke havde spillet på det samme VFF-hold. Og vi ønskede netop, at vi fik den der gode omklædningsrums-stemning, da det ville virke fedt på musikvideoen. Og jeg synes også, at alle synes, at det var sjovt, siger Asbjørn Sennels, som selv får lov til at medvirke som solist, hvilket har var ganske tryg ved.

Hver gang der er en fest i byen, så får jeg tilsendt beskeder, hvor sangen spilles og synges på livet løs. Så jeg tror, at det er den mest spillede sang i nattelivet i Viborg. Og det er fedt, at jeg nu fremover er med på den

Tobias Bech, Viborg FF-spiller

- Jeg har nok lidt performer i mig. Jeg har tidligere sunget i et Brøndby-band og et lærer-band på jobbet, så det var helt okay med mig. Det var nok mere Mads og de andre, som var spændte på, om jeg overhovedet kunne synge, siger han.

Annonce

En gammel bil er blevet frisket op

Uanset om man spørger Mads Pugholm, Rasmus Ingeman, Asbjørn Sennels eller Tobias Bech, så er følelsen, at både sangen og musikvideoen er blevet vellykket.

- Jeg synes helt ærligt, at det er blevet virkelig godt, og jeg håber naturligvis ikke kun, at det er fordi, jeg selv har været med i processen. Jeg kan godt lide den nye og lidt anderledes lyd, som er mere opdateret. Og så er musikvideoen bare rigtig flot, og den har lidt mere end den gamle, siger Asbjørn Sennels.

Og også Mads Pugholm er rigtig tilfreds.

- Jeg synes bare, at det hele spiller, og jeg er virkelig stolt. Vi har fået en ny version, som lever op til vores ønske om, at den skulle have en ny lyd, men stadig har referencer fra den gamle sang, siger musikeren.

I videoen er der blandt andet indsat klip fra oprykningssæsonen. Blandt andet Sebastian Grønnings flotte mål på saksespark mod Silkeborg. 

Rasmus Ingeman er glad for, at nutidens teknologiske muligheder blandt andet har gjort det muligt at vise holdet og Viborg på en anden måde, og han håber, at folk kan se og høre, at det er et projekt, som der er lagt mange mandetimer i.

- Det har været lidt det samme, som hvis man har haft en god, gammel bil stående i garagen. Nu er den blevet shinet op med nye fælge og ny lak, og nu står den knivskarpt og kan komme ud og rulle igen, siger den kommercielle chef.

- Jeg håber, at folk vil holde fast i den gamle sang også, for den kan altså stadig noget, men også, at de naturligvis vil bruge den nye version flittigt. Man må rigtig gerne bruge begge to stadigvæk, siger han.

- Jeg er sikker på, at den nye version giver ekstra liv til sangen. Men først og fremmest handler det her stadig om, at vi gerne vil sætte fokus på det, som sangen repræsenterer. Nemlig fællesskabet. Vi er tilbage i det gode fodboldmæssige selskab, og vi synes, at holdet og byen fortjener, at vi gør opmærksom på det, siger Rasmus Ingeman.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Så er den sidste gerningsmand fra brutalt hjemmerøveri blevet dømt: Blodet dryppede ned på det tøj, som de var i gang med at stjæle

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Langt de fleste testcentre er lukket: Her er overblikket over mulighederne for en corona-test i Viborg Kommune

Debat For abonnenter

Julefrokost efter #Metoo: Derfor kommer jeg for første gang til at forlade festen klokken 22

Bjerringbro

Skovplan: Ingen planer om at sprænge træer i lokal skov væk

Viborg FF

Dårlig kvalitet i Vejle var en enlig svale - Viborg-træner har set spillerne reagere positivt efter skidt indsats

Viborg

- Jeg ser et lyntog (drevet af certificeret grøn strøm) holde på perronen klar til afgang. Skal du med?

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Det eneste gode ved Vejle-kampen var, at Viborg FF ikke tabte

Viborg FF

På stadion for allerførste gang: Nu skal søndagskaffe-deltagere til superligabold i Viborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Et stærkt felt med fem ildsjæle - her er kandidaterne til prisen som Årets Idrætsleder

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne skal have indflydelse på, hvilke boliger der bygges på meget omtalt grund

Viborg For abonnenter

Projekt til 20 millioner er forsinket: Anlæg af Banebyparken skulle være i gang nu - men den kommer

Debat

- Hvis det betyder, at vi gamle skal passe hinanden som gode naboer, takker jeg nej

Annonce