Annonce
Bjerringbro

En god uge med masser af arrangementer: Bjerringbro Kultur Festival for tredje gang

I år har der været flere arrangementer på Niels Due Jensens Plads, blandt andet da Oasens Musikanter i juni inviterede til fællessang. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Otte dage med sang, musik og underholdning for hele familien.

Bjerringbro: Viborg har Snapsting, Aarhus har Festugen og Bjerringbro har Bjerringbro Kultur Festival, som i år holdes for tredje gang.

Kultur Festivalen i 2020 blev dog en noget amputeret udgave på grund af corona-restriktioner, men i år har arrangøren, Bjerringbro Byforum, lavet et program, som er et et overflødighedshorn af koncerter, foredrag og meget andet for både børn og voksne. Og det meste er gratis.

Første dag er søndag 15. august, hvor der er morgensvømmetur med åbaderne Hop i Åen, og om eftermiddagen er der friluftsgudstjeneste på Ormstrup Gods, hvor Anna Rask Lauridsen holder sin afskedsprædiken, og der er rundvisning i parken.

Annonce

Snackburger på bål

Hele ugen er der masser af sang og musik, Bjerringbro Kirke byder på fællessang ved Gudenåen både mandag og tirsdag, og på Niels Due Jensens Plads er der torsdag aften sang ved Morgensangerne fra Gudenåhuset.

FDF er også aktiv og inviterer til lejrbål ved Sol- og Vandtrappen, hvor man kan lave en snackburger over bål. Gudenådalens Gymnastikforening inviterer på blandt andet crossdance og zumba i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

De fem hverdage inviterer Astrid og Niels Holmriis på Kaffe og Kunst i Herligheden på Storegade, hvor man kan drikke kaffe, whisky og se malerier. Mandag og onsdag er der også musik i haven ved Herligheden.

Annonce

Dans på pladsen

Selv om Niels Due Jensens Plads officielt blev indviet sidste år, så har der på grund af coronaen kun været forskellige mindre arrangementer, men lørdag 21. august er der underholdning det meste af dagen.

Ved middagstid opføres "Symfoni til Bjerringbro". Det er det klassiske ensemble Lydenskab,  som har lavet musik og tekst efter inspiration fra børn og voksne i byen. Sidst på eftermiddagen starter bluesfestivalen Blue Train med hele tre koncerter.

Også søndag er der musik på Niels Due Jensens Plads, hvor den lokale duo Toner af Guld spiller op til dans med 1950'er- og 1960'er-musik. Musikerne er naturligvis på scenen, og til publikum stilles der telt op, så man i tilfælde af, at aftalen med vejrguderne glipper, kan sidde i tørvejr.

Festivalen slutter søndag 22. august med en koncert med stryger-kvartetten Kølbel Kvartetten i Bjerringbro Kirke.

Annonce

Kunstrute

Bibliotekar Dagny Vistisen er som formand for kulturgruppen under Bjerringbro Byforum tovholder. Hun glæder sig over, at der både er noget for børn og voksne, og mange har bidraget til et godt og alsidigt program med mange gratis tilbud.

- De forskellige foreninger har selv budt ind med, hvad de kunne deltage med, og alle tilbud er kommet med i programmet, siger hun.


De forskellige foreninger har selv budt ind med, hvad de kunne deltage med, og alle tilbud er kommet med i programmet.

Dagny Vistisen, bibliotekar og tovholder


Programmet byder også på ture rundt i byen. Tirsdag er der en byvandring på Sønderbro, og kunstforeningen har en kunstrute, hvor man på en fem kilometer lang tur kommer rundt til kunstværker i Bjerringbro. Desuden har Gudenådalens Museum og Bjerringbroegnens Lokalhistoriske Arkiv en gåtur med titlen "På sporet af Modstandsbevægelsen i Bjerringbro".

I sidste øjeblik kom også arkitekt Julie Johansens udstilling om, hvordan hun forestiller sig, at en kro kan bygges ved Gudenåen. Udstillingen holdes hos Bjerringbro Kabelnet på Brogade  kun få meter fra Gudenåen.

Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Erhverv For abonnenter

Et 'Lyspunkt' i hverdagen: Pia satser på de eksklusive lamper

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Debat For abonnenter

Slipper tigeren sit greb om vores børn?

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Annonce