Annonce
Viborg

En håndsrækning til lokale virksomheder

Vi vil gerne støtte de lokale virksomheder i en kritisk periode, og samtidig vil vi gerne gøre det enkelt for lokale borgere og virksomheder at handle lokalt, siger direktør for Viborgegnens Erhvervsråd, Henrik Hansen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mange selvstændige virksomheder er blevet ramt på omsætningen fra den ene dag til den anden efter covid-19 har lukket Danmark ned. Viborgegnens Erhvervsråd og Viborg Handel går nu ind i et initiativ, hvor det er muligt at støtte lokale virksomheder.

Viborg: Lokal crowdfunding kan være åbningen for selvstændige til at indhente lidt af den tabte omsætning.

Et ekstraordinært tiltag skal nemlig hjælpe mindre selvstændige virksomheder såsom butikker, cafeer, terapeuter, behandlere og så videre gennem coronakrisen.

Crowdfunding–platformen www.booomerang.dk har lavet et nyt tiltag, der skal støtte lokale selvstændige, og det støtter både Viborgegnens Erhvervsråd og Viborg Handel op om.

Booomerang.dk har oprettet en kategori på sin hjemmeside, som hedder "støt en selvstændig" og gjort det gratis for mindre selvstændige virksomheder at lægge en ydelse eller service ind på siden.

Her kan en forbruger købe produktet, men først få det leveret når Danmark åbner op igen. Det betyder, at selvstændige sælger produkter, ydelser eller services på forhånd, får betaling med det samme og leverer senere.

På den måde bliver det muligt at få likviditet ind til udgifter og løn nu, men først levere varerne senere.

Annonce

Mulighed for at støtte lokalt

Det vil også være muligt at støtte lokale virksomheder, da der vil blive oprettet en lokal kategori, som gør, at forbrugerne har mulighed for at finde lokale virksomheder.

Det er noget, der glæder erhvervsdirektør Henrik Hansen:

- Vi vil gerne støtte de lokale virksomheder i en kritisk periode, og samtidig vil vi gerne gøre det enkelt for lokale borgere og virksomheder at handle lokalt. Samarbejdet med Boomerang gør det muligt på én platform at give et overblik over flere lokale tilbud, hvor man som køber kan bestille og betale en vare nu og få den leveret, når krisen er overstået, fortæller Henrik Hansen.

Det kan være alt fra gavekort, bestille en tid, et foredrag, et fysisk produkt eller en oplevelse, som borgere og virksomheder kan købe.

Booomerang.dk er en velafprøvet platform for crowdfunding med op mod 150.000 brugere, så virksomhederne har mulighed for at nå bredt ud med deres tilbud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Perfekt opstart blev spoleret - men nu venter en sommer fyldt med fodbold

Annonce