Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Makatsu-maskinen er ellers solidt kram, som normalt nedlægger uønskede bygninger på kort tid. Så nemt går det ikke på Mellemvej, hvor maskinen igen var i arbejde i går. Metertykke mure i armeret beton og ligeledes beton under taget er en hård nød at knække. Foto:Louis Schmidt-Lund.
Entreprenøren er kommet på hårdt arbejde, og naboerne må lidt endnu døje med både støj og støv fra nedbrydningsarbejde.
Annonce

Viborg: Nedbrydningen af den gamle luftmeldecentral på Mellemvej, forklædt som et ganske almindeligt parcelhus i kvarteret tæt ved den tidligere kaserne i Viborg, skulle være afsluttet den 17. juli. Den tidsplan kommer ikke til at holde, for der har været lidt bump på vejen.

- Bygningen er en hård nød at knække, og så har arbejdet også et par gange været stoppet af kommunen, oplyser Karl Pedersen, KP-nedbrydning i Aalestrup.

Hvorfor Viborg Kommune har været på banen, ønsker Karl Pedersen ikke at uddybe. Han afviser dog, at der har været klaget over arbejdet.

Det har ikke været muligt at få det uddybet i teknisk forvaltning på Viborg Rådhus, da de relevante medarbejdere i denne sag er på ferie.


Problemerne med kommunen er løst. Arbejdet kommer til at tage den tid, det tager, men vi må se, hvor langt vi er næste fredag (24. juli).


Avisen er dog bekendt med, at flere borgere har rettet henvendelse til kommunen. De har oplevet, at det nærmest er som at sidde i en massagstol i egen stue, når nedbrydningsmaskinen er i arbejde. Der har været spørgsmål om, hvorfor beboerne i området ikke har været bedre informeret om arbejdet og hvor længe arbejdet står på.

Annonce

Støj og støv

Bekymringerne har også gået på, at nedbrydningen både er støjende og meget støvende, og hvor farlig betonstøvet egentlig er for beboerne, hvis de lider af luftvejsproblemer. Og sker der skade på naboejendommen, hvem skal så dække skaderne?

Naboer til byggeriet har også flere gange set personer, som er gået ind i bygningen efter arbejdstid. Det er selvfølgelig folks eget ansvar, men burde der ikke være spærret bedre af til, hvad der reelt er en arbejdsplads, som en af naboer siger.

- Problemerne med kommunen er løst. Arbejdet kommer til at tage den tid, det tager, men vi må se, hvor langt vi er næste fredag (24. juli). Det er også den tid, der nu er afsat, siger Karl Pedersen.

Annonce

Parcelhus

Bygningen på Mellemvej, der på overfladen ligner et almindeligt parcelhus, er dog mere spektakulært indvendigt. Faktisk gemmer huset, som over jordhøjde er bygget med metertykke mure og beton under tagstenene, nærmest en bunker med en meget dyb og mindst lige så solidt bygget kælder.

Ejendommen røg med i købet, da Viborg Kommune i sin tid erhvervede kasernen. Da ejendommen kom i udbud til nedrivning i 2019, lød salgsprisen på 863.000 kr. Mægleren havde på forhånd vurderet, at ejendommen kunne sælges for 580.000 kroner, og der blev modtaget seks bud - fra 395.000 kroner til det vindende bud, og der skal virkelig arbejdes for de 863.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce