Annonce
Viborg

En hovednøgle til 96 Atelierdøre

Susanne Mechlenborg lægger op til en rekordudgave af Åbne Atelierdøre. Foto: Rune Feldt-Rasmussen.

I Pakhuset varmer foreningen Åbne Atelierdøre op til de åbne døres weekend den 18. og 19. juni. 96 medlemmer viser værker

Lørdag åbner Pakhusets dobbeltdør for Åbne Atelierdøres centrale udstilling. Udstillingen er som en samlende sol, hvorom 96 kunstneriske planeter bevæger sig.

Forsamlingshuset Ravnsbjerghus ved Dollerup ligger i spændende omgivelser. Men også inden døre leder øjet ikke forgæves. Fra mandag udstiller fotografen Pernille Bærendtsen fotografier fra nær og fjern. De nære billeder er fra Dollerup og omegn, de fjerne er fra Østafrika. I den seneste halve snes år har Pernille Bærendtsen arbejdet som aktivist i mange lande, altid med kamera i hånd. I Uganda har hun arbejdet med sydsudanesiske flygtninge, og i Tanzania har hun virket som informationsmedarbejder for Mellemfolkeligt Samvirke. Og ind imellem er hendes vej faldet forbi Dollerup. Foto: Pernille Bærendtsen.

Først i weekenden den 18. og 19. juni er de mange døre hos kunstnerne åbne. Men efter de bedste traditioner viser hver kunster et værk i Pakhuset. Her kan de interesserede danne sig et overblik over herlighederne og planlægge deres senere tur rundt til de mange mindre udstillinger.

Mandag aften byder Sortebrødre Kirke på det musikalske arrangement »Pinsesolen danser«. Martin Lysholm Hornstrup (billedet) sidder ved orglet, og Matthias von Niessen spiller violin. Førstnævnte er fra Viborg og præsenterer ved koncerten dele af sit debutprogram fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Blandt andre har Martin Lysholm Hornstrup valgt værker af Dupré og Widor. Entré: 50 kroner. Privatfoto: Sortebrødre Kirke.

Udstillingen i Pakhuset åbner lørdag klokken 13. Den er åben hver dag til og med den 19. juni, hverdage mellem klokken 14 og 17, lørdage og søndage plus anden pinsedag mellem klokken 11 og 17. Formand Susanne Mechlenborg kan glæde sig over det hidtil største arrangement af slagsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce