Annonce
Viborg

En kæmpe frivillig indsats bag det vellykkede Snapsting

Der var fest og farver under Hærvejsmarchen, som har frivillige i gang lang tid før weekenden, hvor det går løs. Foto: Preben Madsen

Et par tusinde frivillige har været aktive i flere end 200 arrangementer.

En gruppe på 33 borgere fra Viborgs vestby besluttede sig for at arrangere en stor havefest torsdag under Snaps- ting. De allierede sig med kunstneren Rasmus Nøhr, og det blev en vellykket havefest på Stænderpladsen torsdag aften.

Annonce
Halvmaratonløberne er i gang. 800 deltog i Viborg Atletik- og Motions løb. Foto: Preben Madsen.

Det var blot et af rigtig mange eksempler på det store frivillige arbejde, som var årsagen til, at der overhovedet blev holdt Snapsting med flere end 50.000 deltagere på en uge i Viborg.

Hærvejscykelløbet er i slutfasen. Efter at have cyklet 270 kilometer fra ?Flensborg er det nogle lettede ryttere, der endelig er hjemme i Viborg. ?De når da også lige at blive skyllet godt igennem. Foto: Preben Madsen

Mette Hagen, kulturkonsulent i Viborg Kommune, har søndag aften forsøgt at skabe sig et overblik over frivilligheden i de mange kultur-arrangementer.

Viborg Bryghus var med i den lille gadefest foran ?Latinerly. Festen - og dansen - blev kun afbrudt af biler, som skulle passere. Foto: Viborg Stifts Folkeblad.

»Jeg har forsøgt, ved at løbe kalenderen igennem, at komme med et kvalificeret bud på, hvor mange der er involverede i at skabe kulturdelen under Snapsting. Og jeg har noget forsigtigt talt sammen til 450 personer, men jeg tror i virkeligheden, at tallet er meget større.«

Hun nævner eksempelvis 70 frivillige, som sammen med byens børnekultur-institutioner har skabt aktiviteter for børn, ligesom der har været gang i traktørstedet i Skovgaard Museets have og vinbaren i Viborg Teater. Og der har været frivillige fotografer og skribenter.

»Samspillet mellem frivillige og professionelle om indhold og arrangementer giver et spændende engagement og spillevende resultat,« konstaterer Mette Hagen.

Folkebladet har ikke totalt overblik over hele det frivillige arbejde under Snapsting. Ikke alle bliver nævnt her, men her er nogle eksempler på forskellige aktører, som har haft mange i gang:

Hærvejsmarchen

Jens Ingolf Nørgaard fra Hærvejsmarchen har et bud på, at mellem 300 og 350 frivillige har været i aktivitet før, under og efter Hærvejsmarchen. Der har været et kæmpe arbejde med at registrere tilmeldinger, med at sætte ruten og ændre forløbet natten mellem lørdag og søndag. Der er folk, som klipper kortene på kontrolstederne, der er oprydningshold og vagter i haller og skoler, hvor deltagerne har overnattet. Hærvejsmarchen har en bestyrelse, der er aktiv hele året, og for at få styr på det hele har der været et hav af møder med alle de frivillige.

Viborg Halvmarathon

Erland Erlandsen, formand for Viborg Atletik- og Motion, har mellem 60 og 70 frivillige foruden fire fra Røde Kors og otte fra politihjemmeværnet i gang for at styre Viborg Halvmarathon. De frivillige er eksempelvis ude på ruten for at være vejvisere, de sætter ruten op og tager den ned igen. De klarer tilmelding, bagage og tager sig også af registrering af startnumrene.

Hærvejsløbet

Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI, som står for Hærvejsløbet med cykelløb med forskellige distancer, det længste fra Flensborg, har haft 350 frivillige i gang. De har primært stået for depoterne på vejene mod Viborg, men det er også frivillig arbejdskraft, som har bemandet servicebiler, fejeblad og startområdet.

Viborg Bryghus

Hans Jørgen Poulsen, direktør for Viborg Bryghus, er superglad for rekordomsætning på Snapsting. Det er også i bryghuset de frivillige, som gør det muligt. Hen over weekenden har 30 frivillige bemandet ølhanerne i dels bryggerstuen Munken og dels på de udendørs udskænkningssteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

For fem år siden ville Apple-jublen ingen ende tage: Der blev sået, men er der også blevet høstet?

Viborg For abonnenter

Borgmesteren mærker interessen for Apple - og fra potentielle nye investorer: - Vi kan først se det endelige resultat om fem eller 10 år

Annonce