Annonce
Navne

En kær ven gennem næsten 50 år er gået bort

Ruth og Verner Elgaard har skrevet dette mindeord over Kaj Finn Hansen fra Rødkærsbro, som døde 19. november.
Annonce

Mindeord: Nogle mennesker påkalder sig opmærksomhed selvopfordret - andre fanges af offentlighedens interesse.

Mange lever under den radarhøjde, hvor der ikke søges efter nogen af delene, men alligevel udfylder de en plads i samfundet, som ingen konge kan.

Tænk engang hvis Danmarks byggekonge nummer ét, Christian 4., selv skulle have lagt alle de mursten, som hans samlede byggerier bestod af? Så ville han ikke have fået tid til at gå i graven før end i vor tid.

Hvem gjorde så dette arbejde for ham? Det gjorde den slags mennesker, som gør ethvert land stærk. Ham der møder på arbejde hver dag - uagtet vejr og vind – uagtet en smule forkølelse eller lidt med ryggen. Altid er han der til tiden - helst lidt før, og man sikrer sig lige, at alt er ok, inden det går hjemad.

Bliver arkitekter berømte for at lave en tegning? Nej men det gør de, hvis der er nogen, som kan lægge murstenene, så er det pludselig et bygningsværk - måske endda et livsværk.

Han passer sit hus og have så alt skinner og gror - han elsker sin familie og nære venner. Han levede med Grundtvigs ord: Et jævnt og virksomt liv på jord.

Hvem var han så denne mand? Han er mange forskellige, men her er han for os, vor kære ven gennem næsten 50 år, Kaj Hansen fra Rødkærsbro.

Han måtte også, til sidst i sit liv, bære at få en aggressiv demens, som en sidste markering af at vi ikke selv er herre over vort liv - vi kan tro og vi kan mene, men vort liv ender, uden at vi aner, hvad der har afgjort dag og time. Men uanset hvad, så gik du herfra med værdighed - du havde gjort dit - og en lille bid til.

Æret være Kajs minde - kære ven, hvil i fred.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce