Annonce
Viborg

Fester og store forsamlinger i fare: Disse begivenheder kan blive aflyst

2020-udgaven af Snapsting er nu i alvorlig fare for aflysning. Arkivfoto: Morten Dueholm.
En lang række af Viborg Kommunes store arrangementer ligger i månederne maj, juni, juli og august. De kan nu alle være i fare for at blive aflyst som følge af statsministerens seneste udmelding om corona.
Annonce

Viborgegnen: Statsminister Mette Frederiksen afslørede på sit pressemøde mandag aften, at sommeren 2020 bliver væsentligt anderledes i forhold til alle tidligere somre. Hun fortalte, at forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august, og at festivaler, markeder og andre store begivenheder fra nu og til 1. september dermed må aflyses på grund af corona-pandemien.

Viborg Kommunes direktør for kultur og udvikling, Lars Stentoft, er klar i mælet, da folkebladet taler med ham mandag aften:

- Det er virkelig en mavepuster, siger han som reaktion på meldingen om, at alle større kulturarrangementer er aflyst til og med august.

Det er nemlig netop i den periode, hvor der bliver spillet musik, festet og dyrket fællesskab i Viborg Kommune.

- Statsministerens udmelding tager vi selvfølgelig 100 procent til efterretning - men hvor er det synd og ærgerligt for de mange arrangører og frivillige, ligesom vi som borgere kommer til at savne de fantastisk mange gode arrangementer rundt i hele kommunen. Jeg tænker på de store åbningsshows i Tinghallen, de mange løb, byfester, markeder og festivaler rundt i hele kommunen, siger Lars Stentoft.

Han oplyser, at Snapsting, Hærvejsmarchen og Hærvejsløbet i år til sammen forventede op mod 150.000 gæster.

Ganske sikkert er det, at millioner af kroner er på spil for Viborg-egnens kulturaktører.

Folkebladet har her forsøgt at samle et overblik over, hvilke lokale arrangementer, som kan blive berørt af ministerens udmelding mandag aften. Det er her vigtigt at understrege, at langt fra alle arrangementerne er aflyst - de er blot med på listen, fordi de er større begivenheder, som finder sted frem til slutningen af august.

Fyrværkerifestival - 29. august

Festivalen skulle have været den tiende af sin slags, og på plakaten havde den kunstnerne Lukas Graham, Rasmus Seebach, Alphabeat, Carpark North, Medina, Burhan G, Infernal og Poul Krebs. Den ville formentlig være blevet Danmarks største endagsfestival.

Snapsting - 19.-28. juni

Viborgs årlige byfest fylder gaderne med kultur, sport, koncerter, leg og fest - og en stor del af det er gratis.

Hærvejsmarchen og Hærvejsløbet - 26.-28. juni

De traditionsrige løb langs Hærvejen skulle have samlet tusindvis af vandrere, cykelryttere og andre feststemte deltagere.

Domkirken Rocker - 14.-15. august

Koncerten er en del af Tinghallens åbnings- og jubilæumskavalkade. Fredag spiller Wet Wet Wet og Nik Kershaw på Domkirkepladsen. Lørdag er det Jack Warren, Outlandish, Johnny Deluxe og Westlife.

Søndersøløbet - 26. maj

Det traditionelle løb, som blandt andet byder på børneløb, skoleløb, handicapløb og meget, meget mere.

24 Timers Løb - 21.-22. august

Løbet, som kaldes Viborgs Vildeste Døgn, skal efter planen løbe af stablen fra fredag aften klokken 20 og i 24 timer frem. Mandag aften meldte Viborg Atletik og Motion, at klubben snarest tager beslutning angående afviklingen af DM i 50 kilometer og 100 kilometer, som klubben er vært for sideløbende med 24 timers løbet

Karup Å Marked - 19.-21. juni

Kræmmermarkedet har efter planen åbent hele weekenden, men om lørdagen er det navne som blandt andre Lis Sørensen, Dodo and the Dodos og Lars Lilholt Band, som er på programmet.

Generation Handball - 27. juli-1. august

Den store håndboldfestival tiltrækker år efter år langt flere end 100 hold fra masser af forskellige lande.

Lions Marked, Bjerringbro - 12.-14. juni

Bjerringbros store, årlige marked har meldt ud på sin hjemmeside, at arrangørerne holder et vågent øje med situationen, og at de følger alle anbefalinger fra myndighederne.

Viborg Motorklubs bededagsløb på Løvelbanen - 7.-8. maj

Det traditionsrige motorløb plejer at tiltrække masser af tilskuere.

Kvindelandsholdets EM-kvalifikationskamp mod Israel - 4. juni

Kampen skulle efter planen være spillet på Energi Viborg Arena, kvindelandsholdets hjemmebane.

Tinghallens genåbningskoncerter

Her kan blandt andet nævnes Smokie den 25. april, Bryan Ferry den 4. juni, The Beach Boys den 13. juni og Pet Shop Boys den 21. juni.

Vejrumbro Open Air - 1. august

Vejrumbro Open Air skulle efter planen afvikles lørdag den 1. august med blandt andet Johnny Madsen og Die Herren.

Bjerringbro Kulturfestival - 5.-14. juni

Den blot anden udgave af Bjerringbros stort anlagte kulturfestival er truet.

Danish Air Show, Karup - 14. juni

Begivenheden, som skulle være holdt på Flyvestation Karup, og som med op mod 140.000 gæster er blandt landets absolut største enkeltdagsbegivenheder, blev allerede aflyst 20. marts.

Seniorfolkemødet - 24. juni

Sønæs har de seneste år dannet ramme om det store folkemøde for seniorer. Store telte har fyldt det flotte område, og frivillige har arbejdet arrangementet i mange måneder.

Tange Sø Festival - 22. august

Hvis man kigger lige uden for kommunens grænse, rammer øjet Tange Sø Festival, som sidste år samlede 5000 gæster. I år har festivalen Magtens Korridorer, Malut, Johnny Madsen og Aqua på programmet.

Busbjerg Spillene - 18. juni-5. juli

Ligeledes akkurat uden for kommunegrænsen er Busbjerg Spillene også truet. Forestillingen Annie har premiere 18. juni, og det bliver 75. udgave af friluftspillene på bjerget mellem Bjerringbro og Ulstrup.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce