Annonce
Viborg

En mavepuster til Overlund

Først i august 2024 åbner lysningen.
Der er ærgrelse i Overlund efter nyheden om, at den nye skole bliver et år forsinket.

Viborg: - Det er lidt af en mavepuster, og vi skal lige bruge lidt tid på at genvinde kræfter og motivation, siger Gitte Lund, formanden for Overlund Skoles bestyrelse.

Hun havde indtil mandag formiddag i lighed med alle andre i Overlund set frem til, at bydelens nye skole, Lysningen, skulle åbne i august 2023.

Det sker ikke, og deraf mavepusteren. Nu hedder åbningsdagen første skoledag i skoleåret 2024-2025.

- Vi er helt med på, at Viborg Kommune er helt uden skyld i, at det tilsyneladende er svært at få leveret de betonelementer, som skal bruges i byggeriet, men træls er det, siger Gitte Lund.

Hun forstår den skuffelse, som lærere og elever helt åbenlyst føler, men omvendt er hun sikker på, at alle gode kræfter i bydelen og på skolen vil arbejde positivt videre.

- Vi har glædet os længe, så vi klarer også et år mere, siger hun.

Gitte Lund fortæller, at forsinkelsen betyder, at en række usikkerheder er opstået. Det gælder eksempelvis det faktum, at der flere steder i den nuværende Overlund Skole er anvendt giftige byggematerialer, og at skolen derfor lever på lånt tid.

- Det er noget, vi meget snart skal have kigget på, og det går jeg ud fra, at vi med hjælp fra forvaltningen finder en løsning på, siger Gitte Lund.

Annonce

10 år

Hun understreger også, at forsinkelsen betyder, at ingen af eleverne i den nuværende skoles tre ældste klassetrin kommer til at opleve Lysningen - i hvert fald ikke som elever.

- Vi skal tænke på, at disse elever også skal have nogle gode år på den nuværende skole. Det dur ikke, at det hele kommer til at handle om byggeri og en ny skole, siger hun.

Med forsinkelsen på yderligere et år betyder det, at der fra de første tanker til åbningen af den nye skole kommer til at gå meget tæt på 10 år.

At den nuværende Overlund Skole skulle erstattes af en anden kom første gang frem, da  Viborg Kommune købte Vinkelvej 20 af Mercantec, der drev handelsskole og handelsgymnasium på adressen. Den handel faldt på plads i efteråret 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce