Annonce
Leder

En ny, stor attraktion begynder at vise sin værdi

Fredag, den 19. maj 2017 Lars Norup Foto: Morten Dueholm

Om et par uger kan børn og voksne godt begynde at valfarte til De Fem Hald'er.

Hvad er nu det? vil mange borgere i Viborg Kommune måske spørge, selvom projektet har været i gang i flere år. Til det er der kun at sige: Tag nu derud i sommer, gå en tur og lad børnene lege på legepladsen!

At gøre hele området til en attraktion er der ofret et tocifret millionbeløb på, og for at være helt ærlig, så har jeg i mit stille sind undervejs tænkt, om det gik op i hat og briller og konsulenthonorarer.

Der gik rigtig lang tid, uden at der skete noget konkret, men det sidste års tid er de fysiske resultater begyndt at vise sig, og er der noget, jeg sætter pris på, så er det, at man for en gangs skyld har tænkt på børnene. En stor legeplads i takt med omgivelserne må blive en stor attraktion.

Det perfekte ville være, om naboen, Niels Bugges Kro, kunne profitere af det med flere gæster i de nyrenoverede lokaler. Arbejdet er ikke færdigt. Hald Hovedgård og Hald Ruin bliver helt sikkert også et besøg værd.

Det hele begyndte med en god idé af nu afdøde Peder Nybo Jensen. Den blev fulgt op af blandt andre Viborg Innovation Fond, Viborg Museum, Naturstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Viborg Kommune og ikke mindst A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond.

Et godt billede på, hvordan det rent faktisk kan lade sig gøre at lade en god ide fra en borger vokse og blive til noget stort. Der kan sikkert sættes nogle pletter på projektet, men det er min oplevelse, at der tænkes kvalitet og respekt for området ind i det hele.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Sag om grov babyvold er i gang: - Jeg tror ikke, jeg kan have rystet ham så meget, at han har fået de skader i hjernen

Annonce