Annonce
Debat

En tåbelig beslutning om en ubrugelig og ødelæggende motorvej - det nye byråd bør lægge maksimalt pres på Christiansborg

Midtjysk motorvej, mulig linjeføring ved Viborg.

Læserbrev: Niels Hausgaard lavede engang en sang om, at hvis man virkelig ville have fred til sin middagsssøvn, så var det bedste sted at gå hen Vendsysselmotorvejen, for der var man i hvert fald sikker på, at der ikke kom nogen og forstyrrede.

Lidt samme situation kunne godt blive realiteten på den planlagte Viborg-motorvej, som i de første mange år kommer til at forbinde to punkter ude midt i ingenting. Jeg har svært ved at forestille mig det helt store trafikpres der.

Det, vi har brug for i Viborg, er derimod en bedre forbindelse til Århus hurtigst muligt, f.eks. ved en opgradering af rute 26 på de langsomste strækninger. Det vil gøre det lettere for viborgensere at arbejde i Århus og også gøre Viborg mere attraktiv for tilflyttere.

Annonce

Vi har set, hvordan Silkeborg blomstrede op pga. en bedre forbindelse til Århus, men i stedet for at give Viborg en lignende forbindelse, har man valgt et projekt, som af flere bliver betegnet som havende begrænset effekt på både økonomi og trængsel.

Vi har set, hvordan Silkeborg blomstrede op pga. en bedre forbindelse til Århus, men i stedet for at give Viborg en lignende forbindelse, har man valgt et projekt, som af flere bliver betegnet som havende begrænset effekt på både økonomi og trængsel - for slet ikke at tale om, at det kommer til at smadre en masse natur og lokalområder omkring Viborg til ingen verdens nytte.

Og mht. forbindelsen til Billund, så foreslår jeg, at man sætter nogle busser ind. De par gange om året, man skal ud at flyve, ville det da være federe helt at kunne undgå at køre og betale for dyr parkering, end at spare et kvarter på køreturen.

Det ville også give mere mening i forhold til den efterhånden temmelig presserende klimadagsorden. Så, kære nyvalgte byrådspolitikere, hermed en opfordring til at yde det størst mulige pres på Christiansborg for at få omstødt den tåbelige beslutning, det er at smide en masse penge efter en ubrugelig motorvej.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Lastbil og personbil er kørt sammen

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Annonce