Annonce
Viborg FF

En træningslejr er en chance for at gå i dybden

Sportsredaktør Danni Kristensen rejser med Viborg FF på træningslejr til Tyrkiet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Folkebladet er med Viborg FF på træningslejr i Tyrkiet og vil dække lejren intenst med artikler, billeder og måske endda med friske podcast fra Tyrkiet. Sportsredaktør Danni Kristensen skriver her om sine forventninger til turen.
Annonce

Viborg: En træningslejr er hårdt arbejde for Viborg FF's spillere og trænere.

Ikke fordi der venter hård fysisk træning i Tyrkiet - men mere på grund af mængden af træning, holdarrangementer, møder og test.

Jeg har flere gange tidligere været så priviligeret, at jeg har fulgt VFF-træningslejre helt tæt på, og jeg har med egne øjne konstateret, at det altså langtfra er halvanden uges badeferie at være på træningslejr under sydlige himmelstrøg.

Dagsprogrammet er som regel ret tæt pakket for spillere og trænerstab - og for staben af holdledere og massører, som skal sørge for udstyr i form af tøj og friske ben. Nuvel - en del af spillernes plan er, at de skal hvile kroppen mellem træningerne, men det er også vigtigt, hvis der skal præsteres, når det gælder på græstæppet.

Men det er også en periode, som virkelig kan flytte noget. De små detaljer kan komme til at sidde bedre, da vejret tillader detaljetræning på græsbanerne og fællesskabet på et sammenbragt fodboldhold kan blive styrket i en grad, så det kan bære langt, når der skal spilles om point.

I Side er der ingen dagligdags gøremål at spekulere på. Fædrene skal ikke hjem og være fædre med alt hvad det indebærer. Der er ingen koner eller kærester, der forlanger kvalitetstid eller hjælp til praktiske gøremål, og klubbens unge spillere har rig mulighed for at suge til sig fra de ældre, som også har bedre tid til gode snakke om livet som fodboldspiller.

En træningslejr er en oplagt lejlighed for trænere og spillere til at arbejde i dybden på flere niveauer.

Det er også en af årsagerne til, at det er vigtigt for folkebladet at følge en træningslejr tæt. De mange timer på sidelinjen på træningsbanen kan afsløre nogle ting, som vi kan bruge i vores dækning i løbet af resten af sæsonen - og det at have cirka halvanden uge, hvor VFF er det eneste stofområde overhovedet, giver også overskud til at give den gas med dækningen på en anden måde end i dagligdagen i Viborg, hvor det ikke er praktisk muligt at hellige sig stoffet i samme grad.

For ligesom spillere og trænere "slipper" for alle dagligdags-tingene og dermed får god tid til rådighed, så er det samme tilfældet for mig som sportsjournalist. Med et par tusinde kilometer hjem til familien har ingen ondt af, at arbejdsdagen strækker sig fra morgen til sen aften. Kalenderen er ryddet for møder, fodboldtræning med sønnen og alt muligt andet - så der er plads til ekstra interviews og mange timer ved tastaturet.

Sportsredaktionen har derfor idéudviklet, så jeg har en ordentlig liste med mulige artikler med mig til Tyrkiet. Det er nemlig målet, at du som læser hver dag skal kunne læse flere historier fra træningslejren enten via viborgfolkeblad.dk eller i den trykte avis.

Derudover håber jeg, at det undervejs kan lykkes at optage og udgive et par dugfriske special-udgaver af vores podcast Sport i Viborg, ligesom jeg vil gøre mit bedste for via billeder og video at formidle dagligdagen og oplevelserne fra træningslejren i Tyrkiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce