Annonce
Rundt om Viborg

En trøst i lufthavns-elendigheden: Bornholms-rejser er udsolgt

Finn Granberg Hansen, der ejer rejseselskabet "Bornholm med fly", er glad for samarbejdet med Midtjyllands Lufthavn. Privatfoto
Midtjyllands Lufthavn fattes passagerer, men kan dog glæde sig over, at syv charterrejser til Bornholm alle er udsolgte. I det hele taget tager flere et direkte fly fra Jylland til solskinsøen.

Karup: Det går mildt sagt den gale vej med passagertallet i Midtjyllands Lufthavn ved Karup. Som tidligere omtalt mistede lufthavnen i første halvår af 2019 en sjettedel af de rejsende i forhold til sidste år.

Det er særligt ruten til København, der bløder. Desuden har lufthavnen i modsætning til de to foregående somre i år ikke haft charterrejser til forskellige middelhavs-destinationer.

På et niche-forretningsområde er der dog lidt trøst at hente. Charterrejserne til Bornholm, som rejseselskabet "Bornholm med fly" gennemfører, kan melde alt udsolgt på de syv ture, som i år begynder og slutter i Midtjyllands Lufthavn.

Der er plads til 44 passagerer på hver afgang, og det betyder altså, at lidt flere end 300 bornholmsrejsende fra lufthavnen ved Karup i denne sæson.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Midtjyllands Lufthavn, hvor vi får en virkelig fin service, siger Finn Granberg Hansen, der ejer "Bornholm med fly".

Annonce
Midtjyllands Lufthavn har generelt haft stor tilbagegang de seneste år, men kan dog glæde sig over, at charterrejserne til Bornholm har været en succes for "Bornholm med fly", der roser servicen i lufthavnen. Arkivfoto: Morten Dueholm

DAT-ruterne

Han begyndte med to rejser i 2017, udvidede til fem sidste år - og altså til syv i år. Og måske bliver det til endnu flere næste år, antyder han.

"Bornholm med fly" sender også gæster afsted fra Aalborg, Sønderborg og Odense. Men til sammen er der kun fem rejser fra disse tre lufthavne, så Midtjyllands Lufthavn er langt den vigtigste, understreger Finn Granberg Hansen.

"Bornholm med fly" har hyret Danish Air Transport (DAT), der også flyver på ruten Midtjylland-København, til at transportere sine gæster fra det jyske - og fynske - til Bornholm.

Men DAT har også sine egne, direkte sommerruter fra Jylland til den populære Østersø-ø. Og det er også gået særdeles godt i år, oplyser DAT i en pressemeddelelse.

På ruten mellem Aalborg og Bornholm har flyselskabet således en fremgang på mere end 25 procent. Og i alt sendes flere end 6000 DAT-passagerer afsted fra enten Aalborg eller Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Tidligere byrådsmedlem for SF er død

Viborg FF For abonnenter

Målmand har bestået de første træninger med glans: - Det gør mig sindssygt glad

Annonce