Annonce
Viborg

En udstrakt hånd til Viborgs skilsmissebørn: Kan møde ligesindede i samtalegrupper

Børnene bliver hurtigt sat i en klemme, når mor og far bliver skilt. Nu vil Viborg Kommune hjælpe børnene. Modelfoto.
Børn har det ofte svært, når forældrene bliver skilt. Nu kan kommunen yde børnene hjælp til at komme videre.
Annonce

Viborg: I 2015 toppede skilsmisseprocenten med 54.

Den er siden dalet til godt 30 (kilde: Danmarks Statistik), hvilket stadig betyder, at hver tredje ægteskab opløses, og i tusindvis af børn står hvert år i en meget svært situation, hvor de instinktivt udviser loyalitet mod både mor og far, der altså ikke længere kan holde hinanden ud.

Nu vil Viborg Kommune hjælpe denne gruppe børn, der over en nat har fået deres liv vendt op og ned. Hjælpen kommer i form af såkaldte samtalegrupper, hvor børnene kan dele deres tanker med andre børn, der står i samme situation, samt naturligvis også kan få hjælp og vejledning fra voksne, der styrer disse samtalegrupper.

- Det er rigtig godt, at vi nu kommer i gang med disse samtalegrupper. Det er vigtigt, at børnene kan være sammen med andre, der også har det svært, siger Eva Pinnerup, medlem af Viborg Byråd valgt for Socialdemokratiet.


Det er vigtigt, at børnene kan være sammen med andre, der også har det svært.

Eva Pinnerup, medlem af byrådet


Annonce

De voksnes konflikt

Eva Pinnerup begyndte allerede i den forrige byrådsperiode at arbejde for, at Viborg Kommune fik et tilbud til skilsmissebørn. Da var hun næstformand i børne- og ungdomsudvalget. I indeværende periode er hun menigt medlem af udvalget.

- Når det har taget lidt lang tid at få på skinner, skyldes det blandt andet, at vi har skullet uddanne folk til den særlige opgave. Jeg er glad for, at det bliver et kommunalt tilbud. Det sikrer, at arbejdet bliver mere formaliseret, siger hun.

Eva Pinnerup understreger, at børnene altid er uskyldige i forbindelse med en skilsmisse, og det er vigtigt, at børnene får vished for, at en skilsmisse altid skyldes en konflikt mellem forældrene.

- Der er helt klart et behov for det tilbud, vi nu får til at køre. Antallet af skilsmisser er stadig stort, og naturligvis kunne jeg godt ønske mig, at der var langt færre skilsmisser. En vej dertil kunne måske være, at de voksne begyndte at tænke mere over, hvorfor de egentlig fandt sammen og forsøgte at genvinde det, der måtte være tabt i stedet for bare at give op og blive skilt, siger Eva Pinnerup.

Samtalegrupperne mødes i alt syv gange. Hvis det er muligt, afholdes samtalegrupperne i børnenes lokalområde. Der afholdes ét forældremøde i forløbet. De første hold er planlagt til at begynde efter efterårsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce