x
Annonce
Viborg FF

En uges indblik i livet som professionel fodboldspiller

Mikkel Kjær fejrer sit flotte mål mod landsholdet fra Tajikistan. Foto: Danni Kristensen
Viborg FF Elites U19-hold kunne leve som professionelle under træningslejren i Tyrkiet, og det var også givtigt for træneren frem mod forårets turnering, hvor holdet jagter en divisionssejr.

Side: Stå op, spis, hvil, træn, evaluer, spis og hvil igen.

Livet som professionel fodboldspiller er ikke altid det mest spændende og afvekslende, men hvis der skal skubbes til spillernes udvikling er det sundt at have perioder, hvor alt andet end fodbold er skubbet i baggrunden.

Og det var det for spillerne på Viborg FF Elites U19-hold under træningslejren i Tyrkiet.

Og muligheden for at have mere tid til rådighed med spillerne bekom holdets træner, Jakob Mouritsen, vel.

- Vi har kort tid mellem træning og evaluering, og det har rigtig mange gode effekter. Vi kan blandt andet nørde mere specifikt på de områder, som vi hjemmefra har valgt skal være vores fokusområder i den her uge, siger træneren, der er sikker på, at det udvikler spillerne og holdet at være sammen på den måde.

U19-holdet har blandt andet haft tid til at arbejde med at blive bedre til at udnytte de gennembrud på kanterne og de mange indlæg, som holdet kommer til.

- Derhjemme er vi mere begrænsede på nogle punkter, da vi skal have respekt for, at spillerne kommer direkte fra skolen og skal til træning, inden de skal hjem og spise og lave lektier - og være klar til næste skoledag. Så vi passer på med ikke at tage alt for meget af deres tid, da vi tager meget i forvejen.

- På den her lejr er det 100 procent som at være professionel fodboldspiller. Så vi tænker og gør 100 procent det rigtige, så der bliver spist og sovet mellem træningerne, og det giver os også ekstra tid til samtaler, hvor vi både snakker fodbold, men også om, hvad de har af tanker som unge mennesker, siger træneren.

Annonce
Jacob Mouritsen er glad for en uges træningslejr, hvor der er bedre tid end i hverdagen hjemme i Danmark. Foto: Danni Kristensen

Alle skal være klar

Jakob Mouritsen føler, at ugen i Tyrkiet giver holdet et godt skub i den rigtige retning i forhold til forårets turnering.

U19-holdet vil altid i særdeleshed være ramt af hensynet til førsteholdet. Der er spillere, der træner med førsteholdet, som spiller med reserveholdet, og som skal spille træningskampe for førsteholdet – eller sågar skal med i førsteholdets turneringskampe.

Derfor er det svært at planlægge ret langt frem i tiden, men det er et vilkår for det sidste hold, inden voksenfodbolden kalder for alvor.

- Og netop derfor handler det om, at vi skal have hele vores trup så klar som muligt. Og det har træningslejren også handlet om. Vi skal have alle mand klar hele tiden, så der altid er nogle, der kan tage over. Og sådan en uge her gør også, at vi har tid til at få klarlagt aftalerne for alle, siger han.

Sejr over landshold

U19-holdet fik lov til at slutte træningslejren af med et møde med et landshold fra Tajikistan.

Med på VFF-holdet var Mads Knügle, Simon Søndergård og Mads Frederiksen, som ellers er med A-holdet på træningslejr, men på denne måde kunne de få en hel kamp i benene.

Flere af førsteholdsspillerne – samt trænerteamet og sportschefen – var på plads, da U19-holdet fra Viborg vandt 4-0 på fire mål i anden halvleg.

Anel Hamzic blev dobbelt målscorer, mens Frederik Bernberg og Mikkel Kjær scorede de sidste mål.

Foto: Danni Kristensen

Går efter divisionssejr

Netop på grund af de varierende hold, så kan det være svært at stille præcise sportslige forventninger til U19-holdet, men hvis træneren spørger sine spillere, så er det ikke så svært.

- Den her gruppe vil vinde alt, hvad den rører ved. Så vi vil kæmpe med om at vinde U19-divisionen, ligesom vi også er med i en pokalturnering, som vi gerne vil gøre det godt i, siger Jakob Mouritsen.

- Men ellers er målet jo mere, at vi skal have så mange i gruppen ført tættere på førsteholdet. Der er allerede nogle af dem, der er godt på vej – og det kan også være, at der kommer andre, der gør det godt i foråret, siger han.

Foto: Danni Kristensen
Foto: Danni Kristensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Leder

Er pegefingeren lige højt nok i vejret?

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce