Annonce
Sport

En usædvanlig drivkraft - pigefodbolden kan takke Ulrik for rigtig meget

Ulrik Kvist er nomineet til prisen som Årets Idrætsleder i Viborg Kommune. Foto: Morten Pedersen
Ulrik Kvist har igennem flere år arbejdet hårdt for pigefodbolden i lokalområdet. Det arbejde har nu kastet en nominering til prisen som Årets Idrætsleder af sig - og den nominering har fået ham til at yde endnu mere.

Kandidat til Årets Idrætsleder: Pigefodbolden i Viborg har rigtig meget at takke Ulrik Kvist for.

Ikke alene har han trænet et væld af fodboldpiger. Han har også været med til at fremme samarbejdet på tværs af klubberne via skabelsen af ViborgQ - og i det hele taget har han haft en finger med i spillet i rigtig meget igennem de seneste år.

- Han er meget engageret i det her, og man kan både se og mærke, at han brænder for det. Og han gør en hel masse udover det, som ligger lige for. Han er sådan en type, der altid er klar med gode ideer, hjælp og sparring, siger Bettina Mirasole, som er frivillig i Overlund GF, som står bag nomineringen af Ulrik Kvist.

Hun har selv haft stor glæde af at være kollega med Ulrik Kvist i arbejdet med pigefodbolden igennem efterhånden mange år.

Og især i forbindelse med skabelsen af ViborgQ lagde hun mærke til, at Ulrik Kvist var en usædvanlig drivkraft.

- Han kom med ideer, løsningsforslag, undersøgte muligheder og gik bare ind i det for sagens skyld - nemlig pigefodbolden. Det skulle bare lykkes, for det var det, som var bedst for pigefodbolden, siger kollegaen, der kender Ulrik Kvist som en behagelig og hjælpsom frivillig-kollega.

Bettina Mirasole er ikke i tvivl om, at hun har lært meget af Ulrik Kvists måde at arbejde på i foreningen.

Et arbejde, hvor han blandt andet har fået pigespillerne til at spille futsal, ligesom han også kæmper ihærdigt for at få pigerne til at vende tilbage til klubben efter endt efterskole-ophold.

- Og Ulrik er altså klar til at snakke om tingene. Uanset om jeg møder ham i Rema, eller vi taler i telefon klokken 23. Han er altid klar til at komme med råd til, hvordan man måske kan komme videre.

- Og det betyder bare meget som frivillig-kollega, at vi har sådan en som ham, der trækker så stort et læs, siger hun.

- Han var taknemmelig, da han hørte, at han var indstillet. Og jeg tror rent faktisk, at han synes, at det er fedt, at nogle har bemærket, at han har gjort en masse. Det er ikke sådan noget, der driver ham, for han laver meget usynligt arbejde, men jeg er sikker på, at han er glad for det, siger hun.

Beriget og motiveret

For Ulrik Kvist har nomineringen som Årets Idrætsleder i Viborg Kommune allerede givet ham ekstra energi til at yde endnu mere som frivillig i den lokale fodboldverden.

- Jeg er glad og stolt, og det er dejligt, at folk sætter pris på det arbejde, som jeg laver. Jeg bruger jo mange timer på det. Jeg begyndte at træne i Overlund GF, da min ældste datter var U10-spiller, og over halvdelen af dem, som er på seniorholdet i dag, var med på det U10-hold. Det er lidt sjovt at tænke på, siger Ulrik Kvist.

Erfaringerne som træner har Ulrik Kvist forsøgt at give videre til andre i klubben, og inden for de seneste år har han engageret sig i at skabe Viborg Q, som samler pigespillere fra hele byen.

- Jeg kunne se, at det blev sværere at holde på pigerne, jo ældre de blev. Der var andre tilbud, som var interessante for dem, og nogle hold, som vi spillede mod, lukkede ned. Vi var nødt til gå mange sammen for at fastholde flest mulige piger i fodbolden, og vores logo i Viborg Q er jo også ”simul fortes”, som betyder sammen er vi stærke, siger Ulrik Kvist.


Hvis man fungerer godt sammen med de andre i en trænergruppe, så vil man gerne bruge mere tid på arbejdet

Ulrik Kvist


Ulrik Kvist bruger 10-15 timer om ugen på at være fodboldtræner samt på udviklingsarbejde i klubsamarbejdet Viborg Q, og derfor er det vigtigt, at han går godt i spænd med de mennesker, som også involvere sig i pigefodbolden.

- Hvis man fungerer godt sammen med de andre i en trænergruppe, så vil man gerne bruge mere tid på arbejdet. Da jeg begyndte, var vi i trænergruppen fire mænd, som også var private venner, og i dag er vi i Viborg Q-udvalget syv-otte stykker, som er ildsjæle fra forskellige klubber.

- De gør, at jeg bliver beriget og motiveret til at yde noget mere, for de bruger lige så meget tid på det, som jeg gør. De tænker ikke kun på deres eget hold, men vil også fællesskabet og vil gøre noget for alle byens fodboldpiger, siger Ulrik Kvist, som hele tiden har haft øje for at få så mange med som muligt.

- Jeg gik oprindeligt ind i det frivillige arbejde, fordi jeg gerne ville give nogle af de oplevelser videre, som andre trænere har givet mig. Så har det siden grebet om sig, og sammen med DGI begyndte jeg for eksempel at arrangere fodboldskoler kun for piger. Jeg har egentlig hele tiden kigget ud ad for at se, om jeg kunne være med til at skabe noget, som involverede flere end kun dem fra mit eget hold, siger han.

Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt