Annonce
Leder

En varm hilsen til alle på vores hospital

Annonce

Kære alle på vores hospitaler. Hvor er jeg dybt taknemmelig for at bo i Danmark og ikke i USA.

Skulle jeg blive corona-ramt, så ved jeg, at I står parat til at tage imod mig, og jeg ved, at jeg vil være i de bedste hænder, der findes i denne verden. Det er trygt at tænke på.

Tænk på USA, hvor man skal være forsikret for at få en plads i respirator. Et land bygget på betaling for sundhed er ikke et land bygget på solidaritet og medmenneskelig omsorg.

Her i landet - og på Regionshospitalet Viborg - forbereder I jer, det bedste I kan. Uden sammenligning i øvrigt som soldaten der skal i krig. Der er en farlig opgave forude, men det er det, man er ansat til, og det er det, man kan via sin faglighed. Derfor gør man det som sin pligt.

Der er indtil nu forholdsvis få patienter indlagt på intensiv i Viborg og på andre hospitaler. Eftersom beredskabet betyder, at hele hospitalet er inddraget, og al ikke kritisk aktivitet er indstillet, må der på andre afdelinger være mange, som lige nu står på standby og føler sig i et mærkeligt limbo.

Nogle tænker måske på, hvor meget arbejde der må hobe sig op på den anden side. Det er uoverskueligt i dag.

Jeg håber og tror, at vi ikke kommer til at opleve de værste scenarier. De corona-patienter, som kommer på sygehuset fra nu, er smittet efter, at Danmark blev lukket ned. Det ser ud, som om befolkningen efterlever de anvisninger, som vi har fået. Og hvis det er tilfældet, får vi ikke en spidsbelastning, som nærmer sig det, I er forberedt på.

Men Danmark har gjort det rigtige i at være beredt.

På den anden side vil jeg fortsat være tryg og taknemmelig. De gange, jeg personligt har været i hænderne på vores sundhedspersonale, har det personlige engagement og den store faglighed altid gjort et stort indtryk.

Det er i en presset situation, man ser og værdsætter velfærden i Danmark. Og jeg vil håbe, at alle dem, som forsøger at undgå at bidrage, tænker sig om en ekstra gang. For også svindleren og bedrageren har en plads på hospitalet, om det skulle blive nødvendigt.

En stor tak til jer alle. Forhåbentlig ses vi ikke foreløbig!

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce