Annonce
Viborg

En Viborg-klassiker er klar til sommeren

Kongehyldningsspillene hylder kongernes by i de autentiske rammer. Pressefoto.

Der er endnu engang royalt besøg i Viborg - denne gang i form af 2018-udgaven af kongehyldningsspillet.

Annonce

Viborg: Viborg har netop haft besøg af dronning Margrethe og kronprinsesse Mary, og prins Joachim kommer også til byen.

Men endnu flere konger dukker denne sommer op i de historiske gader i Viborg. Knud den Store, Knud Valdermarsøn, den senere Knud den Sjette og Frederik den Tredje kan publikum opleve i årets kongehyldningsspil, der har premiere tirsdag den 26. juni. Henning Pedersen havde allerede omkring årsskiftet manuskriptet klar, og publikum kan glæde sig til mødet med kongerne, der humoristisk bliver krydret med Viborgs eventbeholdning, borgmester Ulrik Wilbek og Den Olympiske Komité samt Sofie Amalienborg. Også krønikeskriveren Saxo og ærkebiskoppen Absalon blander sig i den historiske formidling.

De professionelle amatørskuespiller har siden marts øvet replikkerne under ledelse af instruktør Britt Delmar Morville, og Kirsten Boger har kostumerne til kongehyldningsspillet klar. Hun har syet flere nye flotte dragter, og Paul Borg Wodstrup er godt i gang med at fremstille spillets rekvisitter.

LOF Midtjylland er arrangør af kongehyldningsspillet, hvor skoleleder Birthe Nørskov i samarbejde med idékvinden bag kongehyldningsspillene, Britta Leth, har stået for koordineringen og de praktiske opgaver. Med god støtte fra Viborg Kommune, Turistforeningen for Viborg & Omegn samt lokale virksomheder og fonde kan LOF Midtjylland således igen byde på 10 kongehyldningsspil hen over sommeren.

Det historiske kongehyldningsspil er folkeoplysning i de autentiske omgivelser, og dermed en spændende og kreativ måde at få historien formidlet på, så publikum kan glæde sig til at more sig kongeligt.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce