Annonce
Bjerringbro

En vital bro for hele området

Dette skilt møder folk, der gerne vil krydse Gudenåen ved Kjællinghøl. Det er stadig uvis, hvornår broen kan åbne igen, men det må ikke trække ud, hvis det står til talsmanden for byens bro-gruppe, Palle Winther. Foto: Julie Goul Svendsen

Både Bjerringbro Atletik og Motionsklub og den lokale »bro-gruppe« begræder, at Kjællinghøl-broen efter kun fem år viser store svaghedstegn. Det kan blive en dyr fornøjelse, siger talsmanden for bro-gruppen.

Et gult advarselsskilt og rød/hvide afspærringsbånd er det sørgelige syn, der møder borgerne, som kommer for at krydse Gudenåen over den smukke træbro ved Kjællinghøl.
Annonce
En af de bærende bjælker er knækket, og alvoren er så stor, at man onsdag eftermiddag valgte at lukke broen.
Det kommer som en stor overraskelse, at Kjællinghøl-broen allerede efter fem år må bukke under for presset.
»Det er enerverende, at vi efter kun fem år må konstatere, at broen ikke holder til det, den skal,« siger Palle Winther, der sidder som ét af tre medlemmer i byens bro-gruppe.

Et vigtig led over åen

Broen er endestation i det 8-tal der betyder, at naturelskere kan gå, cykle og løbere over Gudenåen på tre forskellige steder.
»Det er en vital bro, for den er en del af 8-tallet, og den har en enorm indvirkning på, at der er stor tiltrækning til området omkring Kjællinghøl. Broen har været en kæmpe succes, de fem år den har været der,« siger Palle Winther.
En af de flittige brugere af broen er Bjerringbro Atletik og Motionsklub (BAM), her modtages nyheden om den nu spærrede bro også med tristhed.
»Ja, det er bare rigtig ærgerligt. Det er sådan en fantastisk tur ud til Kjællinghøl og over broen, og vi har flere løbehold hos BAM, der hver uge tager turen over broen,« siger formand for BAM Dan Vestergaard.
Selv var han over broen i mandags, og der bemærkede han ikke noget. Han er dog lettet, for det kunne have gået galt, når en stor flok af løbere samtidig løber over broen.
»Vi håber, de får den repareret hurtigst muligt, for vi er i mellemtiden nødt til at lægge vores ruter om, hvilket betyder, at vi skal løbe mere i byen og mindre i naturen, samtidig med at vi lige nu netop har kunnet løbe på stierne ud til Kjællinghølbroen uden at få våde fødder,« siger Dan Vestergaard.

Måske dyr i drift

Håbet er, at broen relativt hurtigt kan istandsættes, så den igen kan blive farbar, men Palle Winther har sine bange anelser for fremtiden.
»Den skal hurtigst muligt genetableres, så folk igen kan bruge området derude. Skal man mod øst, er næste krydsning ved Ulstrup, så vi kan ikke undvære overgangen her,« siger Palle Winther og fortsætter:
»Jeg kan frygte, at den kan blive dyr i drift, når den allerede nu viser så store svaghedstegn«.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce