Annonce
Rundt om Viborg

Endelig blev det vejr til at bade

Kirsten Dyhrberg Christensen og Kristian Hald var en tur i friluftsbad med deres børnebørn, som nød at springe på hovedet i vandet. Foto: Flemming Sørensen
Først tvang coronaen friluftsbadet i Kølvrå til at holde lukket - og så blev det elendigt vejr. Men i weekenden strømmede badegæsterne til.
Annonce

Kølvrå: Da badesæsonen skulle starte, tvang coronaen friluftsbadet i Kølvrå til at holde lukket i flere uger. Og da det endelig blev muligt at byde gæsterne velkommen, forsvandt sommeren efter kort tid. Men fredag og lørdag kom sommeren tilbage – og badegæsterne strømmede til, selv om der fortsat er en række restriktioner, der skal overholdes.

For eksempel er der ingen badedyr, de besøgende børn kan lege med. Og der må højst være syv personer ad gangen i omklædningsrummene – så skal der sprittes af, inden næste hold må komme ind.


Det er heldigt, at vi fik noget godt vejr her på falderebet, inden skoleferien slutter. Børnene er vilde med at være her - og så hopper vi også i.

Kirsten Dyhrberg Christensen


- Det er da anstrengende. Og vi har brug for ekstra bemanding for at kunne leve op til myndighedernes regler, fortæller Lene Kemper fra bestyrelsen for Kølvrå Friluftsbad.
- Men i dag er vejret jo perfekt, og vi har haft rigtig mange besøgende, som har nydt at være her.
Normalt starter sæsonen i friluftsbadet i starten af maj måned, men på grund af coronaen kunne Kølvrå Friluftsbad ikke åbne dørene før grundlovsdag den 5. juni. Det har både betydet manglende indtægter og ekstra udgifter for friluftsbadet.

Mere end hundrede gæster havde fundet vej til Kølvrå Friluftsbad lørdag. Foto: Flemming Sørensen

– Sagt lige ud, så er det godt nok træls, siger Lene Kemper, der betragter friluftsbadet som sit hjertebarn – og som tilbringer rigtig meget af sin tid på stedet i de knap fire måneder, der normalt er åbent hvert år.

Annonce

På falderebet

Flere end hundrede besøgende havde fundet vej til friluftsbadet i Kølvrå lørdag, hvor badevandet sidst på eftermiddagen var hele 28 grader varmt.

Blandt de mange gæster var Kirsten Dyhrberg Christensen fra Frederiks og Kristian Hald fra Ørum, som har fundet vej til friluftsbadet med to børnebørn på 11 og 12 år.

- Det er heldigt, at vi fik noget godt vejr her på falderebet, inden skoleferien slutter. Børnene er vilde med at være her - og så hopper vi også i. Det er et dejligt sted, som det er værd at besøge, når man har børnebørnene på ferie, konstaterer de.

- Tidligere i dag var vi ude at fiske ved en put and take-sø. Så er det rart bagefter at komme her og få skyllet fiskelugten af sig.

Resten af skoleferien holder friluftsbadet åbent hver dag fra 11.00 til 18.00. Derefter vil der være åbent mandag til fredag fra 14.30 til 18.00 og lørdag-søndag fra 11.00 til 18.00. Derudover er der mulighed for morgenbadning mandag, tirsdag og torsdag og aftensvømning om onsdagen.

Lene Kemper fra Kølvrå Friluftsbad håber på, at næste sæson bliver bedre end den i år. Foto: Flemming Sørensen

Det koster 30 kroner for en endags-billet til badefaciliteterne.
- Vi slutter sæsonen for i år om fire uger, medmindre vi får en varm eftersommer ligesom sidste år. Så kan det godt være, vi forlænger åbningstiden, fortæller Lene Kemper.

Kølvrå Friluftsbad åbnede i 1973 - og der er allerede gang i planerne for, hvordan man skal fejre sit 50 års jubilæum om tre år.

Sommervejret vendte tilbage til Kølvrå Friluftsbad i weekenden - sammen med mange gæster, der nød vejret og vandet. Foto: Flemming Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Annonce