Annonce
Viborg

Endelig, endelig, endelig: Alt godt kommer til den, der venter ... øhh, kæmper

Torsdag den 24. september blev bådebroen ved Vestdansk Center for Rygmarvsskade officielt indviet. Coronaen havde udskudt den ellers længe ventede indvielse. Foto: Andreas Søndergaard
I et par år lå en bådebro og var både grim og uduelig. Torsdag kunne man endelig indvie en ny bro, der betyder, at patienterne på rygmarvscenteret igen kan komme ud på søerne.
Annonce

Viborg: Hvor skal man snart begynde denne fortælling?

Tjo. Ved søbreden velsagtens.

Den korte og glade historie er, at en ny bådebro blev indviet torsdag eftermiddag. Den ligger ved Vestdansk Center for Rygmarvsskade, og den nyindivede bro betyder, at de lammede patienter igen kan komme ud at sejle på Viborg-søerne.

Så jo, alle var glade, der var vind i håret, og solen skinnede - lidt.

- Men helt gnidningsfrit er det nu ikke gået, sagde Lasse Thulstrup i sin tale, og dermed gav han lidt variation til den skåltale, der netop var blevet holdt.

Den gamle og ubrugelige bro. Arkivfoto: Morten Dueholm

Lasse Thulstrup er ledende terapeut på Vestdansk Center for Rygmarvsskade, og han var også glad. Han mente blot, at den rette mængde anerkendelse skulle gives til dem fra især Viborg Sejlklub, der har knoklet en hel del for at få skabt det resultat, der nu ligger så fint på bølgen blå.

- Jeg husker, det var et stort arbejde, påpegede han taknemmeligt.

Annonce

Kunne ikke forsvares

Det var Lasse Thulstrup selv, der helt tilbage i 2016 måtte give patienterne - som ofte sidder i kørestol - forbud mod at bruge den eksisterende bro. Den var simpelthen i for dårlig stand.

Siden blev der skaffet penge, der blev knoklet, og der blev samarbejdet. Akkurat som der i øvrigt er blevet i de mere end 30 år, hvor Vestdansk Center for Rygmarvsskade og Viborg Sejlklub sammen har sendt patienter ud på det viborgensiske farvand.

- Vi havde nogle år, hvor vi ikke kunne forsvare at sende kørestolsbrugerne ud på broen, og det var rigtig ærgerligt, for vores patienter - der kommer fra hele Vestdanmark - har rigtig stor gavn af at komme ud på vandet og få en god oplevelse, sagde Lasse Thulstrup, der nu igen trygt kan sende patienterne ud på dybt vand.

Mange var mødt op i den glade anledning. Foto: Andreas Søndergaard

Også formanden for det kommunale klima- og miljøudvalg, Torsten Nielsen, jublede over både samarbejdet og resultatet af sliddet.

- Sikke et kæmpe stykke arbejde, I har lavet. Der har været tale om frivillighed, når det er bedst, og alle har bidraget med det, de kunne, sagde han og glædede sig samtidig over, at den nye bro er endnu et led i et forhåbentlig endnu mere levende miljø på og ved søerne.

Indvielsen i går dækkede i øvrigt også en ny båd og en ny kran til at hjælpe handicappede ned i bådene. Der var gode grunde til, at sejlklubbens flag blafrede stolt i den stride vind.

Annonce

Vand under broen

Bådebroen var i øvrigt færdig for knap et år siden, og den blev taget i brug i foråret. Coronaen satte sine begrænsninger, men den nye bro nåede trods alt at vise sit værd.

Det regionale rygmarvscenters relativt nye bådhus lå længe ubrugt, grundet den nu fjernede bros miserable tilstand.

Patienterne på VCR har stor gavn af at kunne komme ud at sejle. Foto: Andreas Søndergaard

Arbejdet med at skaffe midlerne til en helt ny og ordentlig bro trak ud, ikke mindst fordi der længe var tvivl om, hvem der stod med ansvaret for den gamle, da både kommunen, sejlklubben og regionen havde del i sagen.

På et tidspunkt overvejede sejlklubben endda at kaste håndklædet i ringen og helt opgive projektet.

Alt det er altså vand under broen nu ...

Med støtte fra Viborg Kommune, DIF/DGI's foreningspulje, Jem & Fix og Logen Wibergis lykkedes det til sidst Viborg Sejlklub at få anlagt en ny og bæredygtig løsning, der forhåbentlig kan lægge brædder til mange gode oplevelser.

Broen fik tre høje og længe ventede hurraer med sig på vejen torsdag eftermiddag.

Lasse Thulstrup var som de andre fremmødte glad for, at den nye bro endelig er en realitet. Til foråret begynder forhåbentlig en ny, god sæson på vandet. Foto: Andreas Søndergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce