Annonce
Viborg

Endelig færdig: Årets første student i Viborg sprunget ud

Det var en særdeles glad Bettina Friis Laursen, som blev modtaget af familie og venner på gangen under VUC i Viborg. Foto: Eskil Lyngsøe.

Efter at have fremlagt sit eksamensprojekt kunne en 26-årig VUC-elev få studenterhuen på hovedet som årets første i Viborg.

Viborg: Flaget er hejst, solen skinner, og proppen på champagneflasken sidder der blot et kort øjeblik endnu. Tirsdag formiddag sprang Viborgs første student ud i kælderen under Skive-Viborg HF og VUC på Gråbrødre Kirke Stræde.

Det er i år HF-student Bettina Friis Laursen, der klokken 9.30 fik en studenterhue på hovedet som den allerførste. Hendes to sønner havde fået æren af at placere den lyseblå HF-hue på hovedet af deres 26-årige mor.

- Jeg havde ikke tænkt over, at jeg var Viborgs første student, men det er dejligt at være tidligt færdig, siger hun.

Til sin allersidste eksamen var Bettina Friis Laursen oppe i et tværfagligt projekt om investiturstriden i middelalderen. Den nyligt udsprungne student var efterfølgende en smule skuffet over, hvordan prøven var gået, men i sidste ende gjorde det ikke noget, for nu var hun færdig.

- Jeg fik et firtal. Det kunne jeg godt have gjort det bedre, men jeg var meget nervøs i dag. Det er dejligt og fantastisk at være færdig, siger hun.

Efter sin eksamen skulle hun fejre dagen med familien, og derefter står den på sommerferie med ungerne. Længere ude i fremtiden drømmer hun om at blive lærer.

- Bagefter skal jeg se, hvor jeg kommer ind, for jeg vil rigtig gerne på læreruddannelsen i Skive eller Silkeborg, siger Bettina Friis Laursen, som bor i Frederiks.

Den næste, der bliver student fra Skive-Viborg HF og VUC, springer først ud i nærste uge. Foto: Eskil Lyngsøe.
26-årige Bettina Friis Laursen har taget enkeltfag på VUC i Viborg, og hun har tænkt sig at bruge sin nyligt erhvervede studentereksamen på at komme ind på lærerstudiet i Skive eller Silkeborg.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce