Annonce
Bjerringbro

Endelig fik andelshavere deres penge

Bjerringbro Avis likvidation sidste generalforsamling
Det gamle andelsselskab, der engang udgav Bjerringbro Avis er endelig likvideret. Alle fremmødte stemte for likvidationen, og udlodningen kan dermed begynde.
Annonce

Bjerringbro: Onsdag var en aften, som mange har ventet længe på.

Andelsselskabet Bjerringbro og Omegns Avis, der tidligere ejede Bjerringbro Avis samt en ejendom på Banegårdspladsen i Bjerringbro, har været under frivillig likvidation, siden selve avisen blev solgt til Jysk Fynske Medier for næsten fire år siden. Onsdag skulle den afsluttede generalforsamling holdes, og det betød, at andelshavere endelig kunne få udbetalt deres retmæssige andel af det likviderede beløb på 4,4 millioner kroner.

Det var i 2016, at Jysk Fynske Medier købte den over 100 år gamle avis, hvilke efterlod den daværende bestyrelse med en del penge på bogen og en opgave med  at få solgt bygningen på Banegårdspladsen, hvor avisen havde haft til huse.

Det lykkedes i 2018, og herefter gik den omstændelig proces med at likvidere selskabet i gang.

Det var først og fremmest skattevæsenet, der var med til at trække den del i langdrag og de mange andelshavere har derfor måtte vente længe på at få deres andel udbetalt.


Dermed er det gamle selskab, der blev stiftet i 1909 og drev avis frem til 2016, endelig lukket og de mange andelshavere kunne glæde sig over, at det bevis der for manges vedkommende var blevet købt for en krone, og måske givet videre i arv, nu udmøntede sig i en rigtig fin sum der lød på godt 27.000 kroner.


Men onsdag var passiver og aktiver gjort op, og det, der var tilbage, skulle deles ud mellem ejerne, der med passende corona-afstand slog sig ned på stolene, der var opstillet i Bjerringbro Gymnasiums store hal.

Andelsselskabet består af 156 andele, og 144 personer var stemmeberettiget, idet folk, der ejede mere end et andelsbevis, kun havde en stemme. Spændende var det om der var mødt nok frem til at man kunne vedtage at selskabet var endelig likvideret.

Annonce

Lige nøjagtig nok

- Der står i vedtægterne, at man på generalforsamlingen kan træffe beslutning om opløsning af selskabet med et flertal på 2/3 af de stemmeberettigede selskabsbeviser, hvilket vil sige, at der i dag skal være 94 deltagere, der stemmer for at opløse selskabet endeligt. Der er mødt 95 frem, sagde advokat Kasper Hygum, der ud over at være dirigent ved generalforsamlingen også er likvidator på selskabet.

Og med det på plads kunne generalforsamlingen gå i gang, og uden tøven blev alle hænder rakt i vejret, da man nåede punktet med godkendelse af likvidation.

Dermed er det gamle selskab, der blev stiftet i 1909 og drev avis frem til 2016, endelig lukket, og de mange andelshavere kunne glæde sig over, at det bevis der for manges vedkommende var blevet købt for én krone og måske givet videre i arv, nu udmøntede sig i en rigtig fin sum på godt 27.000 kroner.

En pæn fortjeneste, som andelshaverne dog skal huske at svare skat af, mindede Kasper Hygum dem om, inden generalforsamlingen sluttede.

For tidligere formand for Bjerringbro Avis, Gert Nielsen var den afsluttende generalforsamling en lettelse.

- Det har trukket ud af flere grunde - ikke mindst fordi vi først skulle have solgt ejendommen, så Skats langsommelighed med at gennemgå regnskabet og så på grund af corona, der forhindrede os i som planlagt at holde den afsluttende generalforsamling i april. Men nu er det ovre og det er dejligt. Det har været en lang vej, og jeg har også fået rigtig mange henvendelser fra andelshavere, faktisk flere om ugen, der ville vide, hvornår de fik deres penge, siger Gert Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Bestikkelsestiltalt betalte for renovering med sorte penge fra loftet: - Det bliver lidt billigere, når man lægger kontanter i det

Navne

Viborgs turisme har fået ny frontkvinde

Annonce