Annonce
Erhverv

Endelig: Nu starter byggeriet på hotelgrund

Byggepladsen ved Rossensgade/Markedsgade har længe ligget tom hen. Foto: Hanne Bliksted
Boligselskabet Sct. Jørgen forventer, at 33 nye lejligheder i det tidligere Madsens Hotel er klar i sommeren 2020.

Bjerringbro: I det meste af et halvt år har byggegrunden efter det tidligere Madsens Hotel ligget øde hen. Hvornår starter håndværkerne med at bygge? Sådan har mange folk formodentlig tænkt, når de igen-igen er gået forbi den indhegnede plads med de gule sandbunker og kloakrør, som hist og her stikker op på den indhegnede plads på hjørnet af Markedsgade/Rossensgade

Men nu sker der formodentlig noget. Boligselskabet Sct. Jørgen fik torsdag i sidste uge godkendt det såkaldte Skema B hos Viborg Kommune, og projektleder Dan Ferm forventer, at man får byggetilladelsen i denne uge.

- Kommunen havde nogle spørgsmål i forbindelse med at godkende Skema B, og det har taget tid at få det hele på plads, som det ofte gør med den slags. Og vi må ikke starte, før skemaet er godkendt og byggetilladelsen er i hus. Men nu er vi klar, siger Dan Ferm.

Annonce

Folk på venteliste

Tidligere har vi i avisen skrevet, at byggeriet vil være færdigt i marts 2020, Dan Ferm forventer, at byggeperioden varer et halvt års tid, og det bliver formodentlig sommer, før lejlighederne er færdige. Der bygges i tre etager, og der bliver 33 lejligheder i forskellig størrelse.

Boligselskabet har folk på venteliste til de bynære lejligheder, og det er ikke kun papirarbejdet, som har forsinket byggeriet. Da byggeriet i starten af 2018 var på vej ud i licitation, var interessen for at byde på opgaverne ikke særlig stor blandt de lokale håndværkere, så boligselskabet trak det tilbage og sendte derefter opgavene ud i større entrepriser. Licitationen var 15. marts, og Thyholm Murer skal stå for murer- og betonarbejdet. Firmaets mandskabsvogne har længe stået på byggepladsen klar til at huse håndværkerne. Lejlighederne er såkaldte familieboliger, der er 12 to-værelseslejligheder, 12 med tre værelser og ni lejligheder på fire værelser på 110-115 kvadratmeter.

Maling mangler

Boligselskabet har også stadig et hængeparti med at bygge Madsens Hotel om til en sundhedscenter-satellit for Viborg Kommune. Sundhedscentret er åbent forlængst, men bygningens facade ud mod Storegade mangler at blive malet.

Efter at facaden var pudset op, skulle den males. Men i mellemtiden gik murerfirmaet konkurs, og det er nu op til Lund Entreprise fra Tjele, som har entreprisen, at skaffe en ny murer, som kan male facaden, så det gamle hotel kan fremstå flot renoveret som byens sundhedscenter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce