Annonce
Rundt om Viborg

Endelig slut: Drilsk vandbrud fundet og repareret

Energi Viborg Vand fandt forleden langt om længe lækagen på en vandledning i Kølvrå. Billedet er fra en anden vandrørsreparation - på Farvervej i Viborg. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Kølvrå: Forleden lykkedes det endeligt Energi Viborg Vand at lokalisere et langvarigt, drilsk vandbrud ved Kølvrå Vandværk.

Det oplyser det kommunalt ejede vandselskab i en pressemeddelelse.

- Sandjorden i Kølvrå har gjort det vanskeligt at lokalisere bruddet, da vandet trænger let ned i sandjord og bliver ledt væk med det samme. Det betød, at vi faktisk skulle grave næsten helt ned til vandledningen, før jorden virkede fugtig, og vi på den måde fandt bruddet, siger Mogens Brems Knudsen, afdelingschef for Energi Viborg Vands drikkevandsafdeling.

Efter en systematisk gennemgang med aflukning af ventiler og trykmåling lykkedes det Energi Viborg Vand at indsnævre søgningen efter bruddet. Det viste sig, at lækagen befandt sig på vandværkets egen matrikel lige inden for hegnet, der omkranser vandværket. Udbedringen af bruddet kunne klares med lukning af vandet for kun fire husstande og var klaret på cirka tre timer.

Energi Viborg Vand siger i pressemeddelelsen undskyld for de gener, eftersøgningen har medført, i form af kortvarige afbrydelser og ustabilt tryk, og takker for de mange henvendelser, man modtog om bruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Noget om at folde sig ud

Viborg

Nærværende ledelse er afgørende

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce