Annonce
Viborg

Endelig tillod vejret at sende de første på vingerne

Tålmodige svæveflyve-entusiaster kunne endelig komme på vingerne onsdag, da vejrguderne fik slukket for regnen. Foto: Morten Pedersen
Viborg Svæveflyveklub holder traditionen tro sommercamp i denne uge, men det ustabile danske sommervejr har været en stor udfordring. Onsdag lykkedes det endelig at sende de første medlemmer på vingerne.
Annonce

Viborg: Det smalle og ultra-lette fly var spændt fast bag propelflyet i en tynd line. Den sidste melding blev givet over walkie-talkien, faldskærmene tjekket, og der blev gjort klar til afgang.

Propellen snurrede hurtigere og hurtigere, indtil hjulene begyndte at trille. Det motor-løse fly kurede hen ad græsset, inden der rigtigt kom fart på.

På kort tid havde begge fly forladt jorden, og højt oppe på himlen slap slæbeflyet sin last. Hen over Viborg fortsatte lydløst de to svæveflyvepiloter, som nød udsigten over både land og by.

Der var godt gang i klubbens to svævefly hele dagen. Foto: Morten Pedersen

Traditionen tro holder Viborg Svæveflyveklub denne uge sommercamp for nye såvel som for rutinerede piloter. De sidste dages ustabile sommervejr med regn og blæst havde gjort det umuligt at sende de lette fly på vingerne.

Onsdag morgen tillod vejrguderne dog endelig at sende de motor-løse fartøjer afsted, og det var derfor nogle meget glade og forventningsfulde piloter, der stod klar på startbanen.

- Det viser jo meget godt, at tålmodighed er en væsentlig disciplin i svæveflyvning, sagde næstformand i Viborg Svæveflyveklub, Peder Steffensen, og grinede.

Han og resten af klubbens medlemmer har i stedet udnyttet de første dage af sommercampen til at få lavet en masse praktisk i klubhuset på flyvepladsen.

Annonce

Mange nye elever

Men nu skulle der endelig flyves. Der var trængsel omkring flyene, for de ellers så tålmodige svæveflyvere kunne næsten ikke vente længere. Det gjaldt især de mange nye elever, der i år er kommet til. Otte nye elever og en håndfuld prøvemedlemmer var med til sommercampen for første gang.

- I nyere tid har vi ikke haft så mange nye elever på én gang som nu. Vi ved faktisk ikke, hvorfor interessen pludseligt er steget, men det er hvert fald skønt, fortalte formand for Viborg Svæveflyveklub, Finn Brøndum, der selv holdt begge fødder på jorden.

Formand for Viborg Svæveflyveklub, Finn Brøndum, er glad for, at der er kommet så mange nye til klubben i år. Foto: Morten Pedersen

Medlemmerne, der ikke har eget fly, deles nemlig om klubbens to maskiner. Derfor er der hver morgen lodtrækning om, hvem der skal ud at flyve den pågældende dag.

- I morgen skulle det blive godt flyvevejr, så jeg må sørge for at vinde lodtrækningen der, sagde formanden og grinede.

I den lille klub blev der hygget om aktiviteten, der altid giver en hel del ventetid og udfordrer tålmodigheden. Mens de to fly var i luften, ventede resten af flokken, der heldigvis blev vartet op med kaffe, kage og cola ved landingsbanen.

- Vi venter rigtig meget, men det er en del af det at flyve i svævefly. Man vender sig til, at planerne kan ændre sig fra dag til dag, og man må så lære at acceptere, at det heller ikke blev i dag, man kom ud at flyve, sagde Ida Magrethe Blenstrup, der snart har sit eget certifikat i hus.

Onsdagen sluttede af med den årlige klubaften med ølsmagning og fællesspisning, hvor både piloter og deres partnere var med.

Foto: Morten Pedersen
Næstformand Peder Steffensen håber, at det snart bliver hans tur til at komme på vingerne. Foto: Morten Pedersen
Også slæbeflyet havde en travl dag i luften. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce